Au participat 180 de practicanti din Romania, Moldova , Austria si Anglia. Din partea Asociatiei Judetene de arte martiale Botosani au participat 15 persoane. Stagiul a avut 3 sectiuni: Arme de lemn ( baston lung, bastoane scurte, long gian cu 2 si 3 elemente, tonfa, sabie de lemn ) Arme rare si arme taietoare (palos vietnamez, sabie , cutite de diferite forme si marimi, halebarda, lance, topor si long gian cu 9 elemente).
Gradul minim de participare a fost centura neagra . Exercitii de tam-the (gimnastica energetica) care, similar Tai Chi-ului, s-ar putea defini in cateva cuvinte ca o succesiune de miscari lente menite sa induca o stare de unitate si de armonie intre corp si spirit. Se adreseaza atat spiritului cat si corpului fizic, fiind un concept filozofic (Yin – Yang) dar si o stiinta a vindecarii. Practicarea Tam The-ului incepe cu invatarea miscarilor specifice, activitate care nu necesita o pregatire fizica speciala. Al doilea nivel presupune insusirea tehnicii respiratiei. Cel de al treilea nivel presupune o combinare a miscarilor, a respiratiei si a activitatii mentale.
Astfel se poate dirija energia vitala (Khi) prin corpul omenesc. Scopul final al Tam The-ului este obtinerea unitatii dintre corp si un spirit tanar, odata cu pastrarea starii de sanatate a organismului.
,,Acesta deplasare a unui numar de 15 practicanti de arte martiale , este un succes pentru Botosani din prisma dezvoltarii a Qwan ki do in judetul nostru. Dobandirea cunostintelor alaturi de un Mare Maestru este calea sigura catre evolutia fiecarui sportiv in parte , cat si a obtinerii de rezultate spectaculoase a cluburilor locale in competitiile nationale si europene ce le avem in pregatire in anul sportiv 2015-2016,, a declarat profesor Victor Trofin , centura neagra 3 dang ,Presedinte a AJAM Botosani.
Actiunea a fost finantata de Consiliul Judetean Botosani in cadrul proiectelor cu finantare nerambursabila pe anul 2015.


