Sportiv român mort în Italia încercând să salveze un tânăr, rudele din Botoșani sunt marcate de cumplita pierdere! (foto)

Românul este campion la Skandenberg, fiind cunoscut în comunitatea din Italia drept un tânăr curajos și bun la suflet.

Bogdan Ștefan Cristoiu sau Stefano, un român de 30 de ani, a sfârșit trafig într-o încercare eroică de a salva o viață.

Bărbatul, care este și campion la skandenberg, se afla în apropierea râului Brenta din localitatea Campo San Martino din provincia Padova. Românul a observat că un tânăr de 23 de ani din Sri Lanka era în pericol de înec și nu a stat prea mult pe gânduri. Bogdan a sărit în apă în încercarea de a-l salva.

Redacția.ro scrie că martorii spun că Bogdan ar fi reușit să îl prindă de mână pe Sri Lankez, însă curenții erau prea puternici și i-au tras pe amândoi sub apă. Autoritățile au fost alertate îndată, iar echipele de salvare au ajuns la fața locului. Din păcate, trupurile neînsuflețite ale celor doi tineri au fost găsite la patru metri adâncime, puțin în amonte de locul unde fuseseră văzuți ultima dată.

Această veste a întristat întreaga comunitate română din Italia, dar și pe italienii care l-au cunoscut pe Bogdan.

Chiar și președintele regiunii Veneto, Luca Zaia, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj oficial în care a elogiat curajul și altruismul tânărului român.

Sunt profund șocat de vestea tragică sosită cu puțin timp în urmă privind descoperirea trupului fără viață al lui Bogdan Ștefan Cristoiu, un tânăr de 30 de ani din Curtarolo. Bogdan, într-un gest de curaj și altruism, a sărit în apele râului Brenta ieri, 14 iulie, pentru a încerca să salveze un tânăr srilankez de 23 de ani, Ganegedara Ramesh, care a fost prins de curent în timp ce înota în râu. Bogdan era campion la lupte cu brațele și a realizat un act eroic. Unii martori au încercat în zadar să îl salveze pe tânărul căzut în apă.(…) Îmi exprim sincerele condoleanțe familiilor și apropiaților celor doi tineri”, a spus președintele regiunii Veneto, Luca Zaia.

Rudele din Botoșani sunt complet șocate și marcate de vestea care a venit ca un trăsnet.

„Verișorul meu drag... nu tu... ai plecat prea devreme la părinți”, a scris Ioana B., verișoara lui Bogdan, pe pagina sa de Facebook.

Dumnezeu să-l ierte și odihnească în pace pe dragul meu nepot”, a scris și Vasile B., unchiul lui Bogdan.

Ziarul Profit scrie că Bogdan a rămas orfan de la vârsta de 18 ani.

Ștefan Bogdan Cristoiu a trecut la cele veșnice pe 14 iulie, cu doar nouă zile înainte de a împlini vârsta de 30 de ani (23 iulie).

Și Ambasa României în Italia a transmis un mesaj de condoleanțe.

Suntem profund întristați de tragedia în urma căreia Bogdan Ștefan Cristoiu, cetățean român în vârstă de 30 de ani din Curtarolo, și-a pierdut viața în apele râului Brenta, în încercarea eroică de a salva viața unui tânăr aflat în pericol în apele râului.

În aceste momente de adâncă suferință și de grea încercare pentru familiile îndoliate ale celor doi tineri, transmitem cele mai sincere condoleanțe!

Dumnezeu să îi odihnească!”, a scris pe pagina de Facebook Ambasada României în Italia.

Dumnezeu să îl ierte!



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...