Sportiv botoşănean, alergat de un... urs imens!

Alexandru Corneschi, sportivul botoşănean premiat la numeroase competiţii naţionale şi internaţionale, se află în aceste zile în cantonament la Piatra Arsă, în Bucegi, alături de alţi atleţi din ţară.

Ieșiți la o alergare de 30 de kilometri, Nicolae Soare, Alexandru Corneschi și Ionuț Zincă au dat nas în nas cu ursul. Au fugit de-au mâncat pământul, scrie sportnews.ro.

"Mulțumesc ursului că a avut amabilitatea de a renunța după ce ne-a fugărit 50 de metri", povestește Ionuț Zincă, cel mai bun alergător montan din România. Atleții erau pe drumul marcat ce unește cabana Piatra Arsă de Peștera. După 4 kilometri, un urlet care le-a stricat liniștea i-a făcut să înlemnească. Zincă a strigat cât a putut de tare: "Ursul!".

Și toți trei au luat-o la fugă, în ordinea Soare, Corneschi, Zincă. "O matahală cât patul la 10 metri distanță de noi. Am luat-o la fugă, pentru că venise în atac spre noi, cât ne-au ținut picioarele de repede. Cred că am alergat cea mai rapidă mie de metri din viața mea! Noroc că era și drumul la vale! 2:26 minute pe mie am avut!

Ursul ne-a urmărit 50 de metri, noi nu ne-am oprit din fugă decât după un kilometru. Ciudat este că totul s-a întâmplat în timp ce Alex (n.r. – Alexandru Corneschi) ne povestea o reclamă cu alergătorii kenyeni care dau de un leu în junglă. La putin timp după ce ne-am revenit ne-a sărit în față o veveriță! Să murim de frică și mai multe nu!", a povestit Nicolae Soare, unul dintre cei mai buni fondiști români, medaliat cu argint la Campionatele Europene de Tineret, la proba de 10.000 de metri.

"Mai am o săptămână de stat aici. Nu mai ies pe trasee, alerg doar pe pistă", adaugă Soare. "Am fost ultimul în grup și sincer a fost și un moment în care mă gândeam că o să mă ajungă! Mulțumesc lui Dumnezeu și copanelor noastre care ne-au ajutat să scăpăm cu bine", a spus Zincă.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Măsuri de ordine și siguranță publică asigurate de jandarmi la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași!

astăzi, 14:58

Jandarmeria Română, prin Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău, va asigura, alături de celelalte structuri partenere, măsurile de ordine și siguranță publică...

Dansatorii din Botoșani fac cinste României la competiția din Cipru! (Foto)

astăzi, 14:38

Patru premii I, un premiu 3 și o mențiune au obținut sportivii din Botoșani care au reprezentat România la Cyprus Dance Fusion. Premiul I au obținut: Trio Choreography Fantasy - &ldqu...

Poliția de Frontieră Iași: În atenția șoferilor care tranzitează Punctul de Trecere a Frontierei Stânca!

astăzi, 12:45

Potrivit Poliției de Frontieră, în intervalul orar mai sus menționat, există posibilitatea înregistrării unor timpi crescuți de așteptare. Prin urmare, ”recomandăm participan...