Spitalul Judeţean, somat să plătească o sumă uriaşă!

Spitalul Judeţean, somat să plătească o sumă uriaşă!
Situaţie delicată la Spitalul Judeţean Mavromati! Unitatea a fost deja somată să achite nu mai puţin de 11 miliarde de lei vechi, după ce reprezentanţii firmei Sanomed au avut câştig în instanţă în procesele pe care le-au deschis după ce contractul cu spitalul a fost reziliat.

Conturile unităţii spitaliceşti au fost poprite, iar la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a ajuns înştiinţare de la un executor judecătoresc.

“Spitalul Judeţean are în continuare o mare problemă cu contractul cu Sanomed-ul pentru că au hotărâre judecătorească pentru a li se plăti celor de la Sanomed 11 miliarde lei vechi, au făcut poprire pe conturi. În șase luni sunt obligați să plătească acești bani, somația fiind dată de 1 iulie. Pe 1 ianuarie 2016 ei sunt obligați să plătească această sumă. Și noi suntem terți popriți și suntem obligați să îi facem reținere pe banii pe care ar trebui să îi dăm. Noi am primit de la executorul judecătoresc înștiințare de executare a popririi. Este o ordonanță prin care instituțiile bugetare sunt păsuite timp de șase luni pentru a obține banii", a precizat Costel Lupaşcu, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Botoşani.

De curând, preşedintele Consiliului Judeţean a dispus şi efectuarea unui audit la Spitalul Judeţean, iar concluziile au fost că s-au înregisrat nereguli privind modul de derulare a acestui contract.

Contractul a fost unul de asociatiune intre Spitalul Judetean si firma respectiva, fiind privatizat laboratorul de analize al spitalului, in luna ianuarie 2010, pe vremea cand la conducerea unitatii spitalicesti se afla Cornel Enache. 

Cum intre timp contractul a fost reziliat, firma privata a dat in judecata Spitalul Judetean, hotararile care vin de la instanta fiind in defavoarea unitatii spitalicesti. Președintele Consiliului Județean susține că, dacă se va dovedi că sunt persoane care se fac vinovate de situația creată, acestea vor trebui să răspundă.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
120

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
248

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
170

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...