Spitalul Judeţean cu cheltuiala, Ministerul cu promisiunile: Centrul de Primiri Urgenţe de la Secţia de Pediatrie rămâne la Mavromati!

Ministerul Sănătăţii nu dispune la această dată de fonduri pentru a prelua Centrul de Primiri Urgenţe (CPU) de la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean, acest lucru fiind comunicat reprezentanţilor unităţii spitaliceşti de consilierul din cadrul Ministerului, Petre Melinte, prezent weekendul trecut la Botoşani.

În aceste condiÅ£ii, cheltuielile vor fi suportate in continuare din bugetul Spitalului JudeÅ£ean.

"Ne-a spus că, din păcate, nu există bugetul necesar. Am avut o discuÅ£ie cu dumnealui, am vizitat punctul de lucru de la Pediatrie ÅŸi UPU de la Spitalul JudeÅ£ean ÅŸi urmează să mai întocmim o documentaÅ£ie actualizată, pentru că a trecut primul trimestru din acest an ÅŸi lucrurile se mai pot schimba. Domnul doctor Melinte s-a convins că este un punct de lucru cu tot ceea ce trebuie, este bine dotat, acoperit cu personal ÅŸi că există adresabilitate", a declarat Viorel Iliuţă, managerul Spitalului JudeÅ£ean.

ReprezentanÅ£ii spitalului speră într-o rectificare pozitivă în vară, în urma căreia să poată fi preluat pentru finanÅ£are CPU la Ministerul Sănătăţii.

In cadrul intalnirii cu oficialul de la minister s-a pus in discutie necesitatea unei garzi in plus la Spitalul din Dorohoi, dar si erori de abordare a sistemului de sanatate. Exemplul dat a fost cel al bolnavilor cronici care greveaza foarte mult spitalele si care, in opinia specialistilor botosaneni, ar trebui gestionati prin intermediul medicilor de familie, prin sprijin de creditare si dotare a cabinetelor.
 
In ceea ce priveste garda solicitata pentru Dorohoi, consilierul ministerial a precizat ca exista o procedura de autocertificare a spitalului ce poate solutiona problema.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani au spus, de Ziua Internațională a Educației, STOP violenței! (foto)

astăzi, 20:35

Activitatea face parte din cadrul proiectului educaÈ›ional interinstituÈ›ional „Copilărie în siguranță!ʺ, care se va derula pe parcursul anului È™colar 2024-2025. Scopul activității ...

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

astăzi, 20:00

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienÅ£e pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancÅ£iuni contravenÈ›ionale, din care 2 avertismente È™i 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

astăzi, 19:20

Prin excepÈ›ie de la prevederile art. 21, 27 È™i 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale È™i întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcÈ›io...