Spitalul Județean are nevoie de bani pentru acreditare! “Mergem în continuare pe varianta de restructurare a personalului”

Spitalul Județean are nevoie de bani pentru acreditare! “Mergem în continuare pe varianta de restructurare a personalului”
Spitalul Județean Mavromati are nevoie de noi fonduri în vederea acreditării. Potrivit președintelui Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, pe lângă taxa de acreditare, care se ridică la 5 miliarde de lei vechi, mai sunt necesare fonduri pentru realizarea unor investiții pe zona blocului alimentar și a spălătoriei, care se ridică la circa 6 miliarde de lei vechi.

Șeful CJ susține că trebuie identificată în cel mai scurt timp sursa de finanțare pentru aceste cheltuieli, întrucât în trimestrul patru al acestui an Spitalul Mavromati este programat pentru acreditare.

“Spitalul Județean este programat pentru acreditare începând cu luna octombrie. Necesită niște cheltuieli suplimentare, sunt identificate niște cheltuieli care trebuie făcute în zona de bucătărie, spălătorie. Din discuțiile cu managerul, în continuare mergem pe varianta de restructurare a personalului și e o chestiune care, dacă va fi cazul, vom avea niște discuții suplimentare și cu partea sindicală ca să încheiem și această procedură de reorganizare numai în zona nemedicală", a spus Gheorghe Sorescu.
 
Acesta a mai precizat că se dorește obținerea unui punctaj cât mai mare la acreditare, pentru ca și finanțarea ulterioară să fie la un nivel mai ridicat.

“Bănuiesc că noi acreditarea o vom obține, se poate obține cu un punctaj minim, dar un punctaj mai mare înseamnă și o finanțare corespunzătoare", a afirmat Gheorghe Sorescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
4

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
29

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
379

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...