Spitale sancţionate de CJAS Botoşani! Vezi pentru ce

    Spitalul Judeţean Mavromati a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) cu 1% din valoarea contractului, în urma unui control efectuat la unitatea spitalicească.

 Reprezentanţii CJAS Botoşani au descoperit faptul că mai mulţi doctori de pe secţiile spitalului au externat pacienţi fără a le prescrie şi reţete.

Sancţiunea aplicată Spitalului Judeţean este de 63.000 de lei, bani ce vor fi recuperaţi prin reţineri din plăţile lunare pe care Casa le face către Mavromati.

“Conform contractului dintre Casa de Asigurări de Sănătate şi Spitalul Judeţean, unitatea spitalicească are obligaţia să asigure utilizarea formularului de prescripţie medicală electronică pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală din asistemul asigurărilor sociale de sănătate. Actul medical trebuie finalizat inclusiv prin eliberarea la externare a prescripţiei medicale pentru medicamente. Medicii sunt obligaţi în tratarea unui caz să prescrie reţete medicale la externare. Trebuie să îţi spună cu ce tratament pleci acasă ca să te faci bine, să te însănătoşeşti. Majoritatea medicilor nu au făcut acest lucru. Noi apărăm doar interesele asiguraţilor", a declarat Costel Lupaşcu, preşedintele CJAS Botoşani.

 Acesta a spus că au fost luate întâmplător câteva cazuri ;i verificate, după ce au existat o serie de reclamaţii ale pacienţilor că medicii specialişti din Spitalul Judeţean nu eliberează reţete la externare, oamenii fiind puşi pe drumuri la medicul de familie.

O astfel de situaţie a fost descoperită şi la Spitalul de Recuperare "Sf. Gheorghe", unde sancţiunea aplicată este de 6.800 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox, 2 octombrie: Sfântul Sfinţit Mucenic Ciprian; Sfânta Muceniţă Iustina fecioara

astăzi, 07:00

Sfântul Sfinţit Mucenic Ciprian a trăit pe vremea împăratului Diocleţian (284-305) şi era filosof şi vrăjitor cumplit, din Antiohia Siriei, fiind în slujba păgânescului...

Zeci de persoane din Botoșani au raportat la ANAF venituri din meditații!

Tuesday, 1 October 2024

Valoarea netă cumulatăa acestora se ridică la peste 169 de milioane de lei, potrivit edupedu.ro. Conform datelor transmise de ANAF, cele mari venituri nete din meditații, declarate de profesori, a...

Botoșăneni pasionați de șah, câștigători în competiția „Cupa Botoșani” la șah rapid!

Tuesday, 1 October 2024

În cadrul Open A, turneu omologat de Federația Română de Șah și FIDE (Federația Internațională de Șah), au concurat 71 de jucători, legitimați la 23 de cluburi din 9 județe. Com...