Spiritele de la scoala din Bucecea, calmate de ISJ si reprezentantii primariei!

Spiritele de la scoala din Bucecea, calmate de ISJ si reprezentantii primariei!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Invatoarea respinsa de parintii a 27 de elevi de clasa I, de la Scoala din Bucecea, a fost acceptata in cele din urma, dupa ce atat conducerea Inspectoratului Scolar Judetean, cat si reprezentantii Primariei Bucecea, au purtat discutii cu parintii revoltati de faptul ca o invatoare titulara va prelua copiii, in locul unei invatatoare suplinitoare.

Potrivit inspectorului general al ISJ, la inceputul anului scolar 2009-2010 a fost numit un cadru didactic suplinitor la o clasa I din Scoala din Bucecea, pe postul unui titular care era in concediu prenatal. Invatatoarea titulara, in timpul vacantei din februarie, a facut o solicitare de intoarcere la post, intrucat copilul care s-a nascut a suferit niste afectiuni, a fost operat de mai multe ori si nu a supravietuit, decedand la 3 luni jumatate. Urmare acestui fapt, Ada Macovei a precizat ca, in aceste conditii, concediul pentru cresterea copilului nu mai putea fi acordat, iar titularul trebuia sa se intoarca la postul sau.

"Prin numeroase discutii si interventii cu parintii elevilor, am constatat ca acestia nu doresc schimbarea suplinitorului cu titularul, din cauza ca elevii erau atasati de doamna care era la clasa I. Doamna invatatoare care este titulara, care si-a pierdut copilul, este imbracata in negru si, trecand prin asemenea tragedie, parintii se gandeau ca nu se vor putea obisnui din nou cu copiii si ar trebui evaluata psihologic, dar nu este cazul de asa ceva", a declarat Ada Macovei, inspectorul general al ISJ.

Revoltati ca invatoarea suplinitoare va fi schimbata de invatoarea titulara, parintii nu si-au trimis copiii la scoala luni, in prima zi de dupa o saptamana de vacanta, invatatoarea facand orele cu un singur elev, care a fost lasat sa vina la scoala, fiind luat in plasament.

"In cursul zilei de luni am luat legatura cu domnul primar si viceprimar care ne-au ajutat in rezolvarea situatiei. Ieri, cand am fost la Bucecea, am constatat ca toti elevii erau prezenti la prima ora, nici unul nu parea sa fie afectat de schimbarea cadrului didactic. Trebuie sa asiguram parintii ca un cadru didactic calificat cu gradul didactic I, care a suplinit la Scolile 6 si 7, are pregatirea corespunzatoare si capacitatea de a duce la bun sfarsit o clasa asa cum si-o doresc dumnealor", a adaugat Ada Macovei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
171

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
173

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
254

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...