Speranţe pentru angajaţii de la Mavromati: "Luăm în calcul o variantă de plată a unor tichete"

Speranţe pentru angajaţii de la Mavromati: "Luăm în calcul o variantă de plată a unor tichete"
Angajații de la Spitalul Județean  Mavromati au șanse să primească o parte dintre tichetele de masă restante. Odată cu primirea celor 7 milioane de lei de la Guvern, bani cu care vor fi achitate o parte dintre arieratele pe care le are unitatea spitalicească, bugetul spitalului va fi degrevat, astfel că șefii de la Consiliul Județean iau în calcul posibilitatea achitării acestor drepturi de care angajații beneficiază prin lege.

"Se vor face decontările până la concurența sumei de 7 milioane de lei, discutăm cu managerul, stabilim sumele și facem plata. Noi am cerut toată suma de arierate, 14 milioane, au fost niște discuții, s-a refăcut acel proiect de hotărâre cu 7 milioane. Este foarte bine și așa că se reduc cu 50% arieratele. Activitatea la spital se va îmbunătăți, putem lua în discuție și niște doleanțe pe care le are partea sindicală și partea de funcționare mult mai bună a spitalului. Luăm în calcul și o variantă de plată a unor tichete. Mai erau niște solicitări ale sindicatului care se refereau la acele sporuri, acele cheltuieli pentru școlarizare, dar problema este că acele sume nu au fost prinse în buget și atunci nu se pot face niște plăți pentru sume care nu au fost bugetate", a declarat Gheorghe Sorescu, vicepreședintele Consiliului Județean.

Acesta consideră că alocarea celor 7 milioane de lei nu reprezintă o favoare făcută județului Botoșani de către Guvern, ci o stare de normalitate.
 
"Cred că e o chestiune care începe să semene a normalitate. Botoșaniul nu a primit sume deloc în ultimii doi ani și jumătate-trei. Faptul că mai vin ceva sume și la Botoșani, în condițiile în care s-au mai dat și la alte spitale, e ceva normal. Noi nu vrem să fim tratați preferențial la Botoșani, dar vrem măcar să fim în condiții de egalitate cu ce se întâmplă în toată țara", a mai spus Gheorghe Sorescu.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Festivalul Luminilor organizat în două localități din Botoșani! (foto)

astăzi, 09:19
32

Evenimentul „Festivalul Luminilor” se află la prima ediție, fiind organizat de Asociația „Arlechino Moldova” în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) d...

Botoșăneanul Emanuel Barica, moment colosal în prima semifinală la Românii au talent: Tu, pictând, te vindeci pe tine!” (Video)

astăzi, 08:38
93

Jurații și-au arătat aprecierea pentru momentul oferit de Emanuel Barica. De altfel, în urma evoluției de vineri seara, Emanuel Barica s-a calificat în Finala ”Românii au t...

Lucian Trufin: „Soluția pentru a ține tinerii în Botoșani e să îi învățăm o meserie bine plătită, după modelul școlii de meserii de la Vlăsinești”

astăzi, 08:30
20

Candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani consideră că cel mai eficient mod pentru a-i determina pe tineri să nu mai plece la muncă în străinătate sa...