Doi părinți disperați au pornit cu sufletul la gură și două genți cu haine peste hotare, într-o cursă contra cronometru pentru supraviețuire. Eleonora și Eugen au aflat că bebelușul lor de numai 11 luni are leucemie. Au primit rezultatul biopsiei prin poștă - poșta electronică, doar suntem într-o eră modernă când comunicarea face to face pare desuetă.
”Alexandru s-a născut cu o mică vânătaie pe frunte, un hemangiom, care ar fi trebuit să dispară până la prima lui aniversare, cel puțin așa ne-a spus medicului pediatru. Când a împlinit însă 7 luni, pata vineție a început să se extindă, iar copilul a ajuns de urgență la spital și a fost operat. Ulterior intervenției chirurgicale cumnata mea a aflat că cel mic are leucemie… dintr-un mail. L-am citit împreună fără să putem înțelege ce ni se întâmplă”, povestește Gabriela, mătușa și nașa de botez a lui Alexandru.
Au urmat clipe de groază pentru întreaga familie. Bebelușul a fost internat de urgență, i-au fost făcute analize peste analize și a început tratamentul cu citostatice.
Pentru că în țară medicii nu-i dădeau decât 20% șanse de supraviețuire micuțului Alexandru, părinții au decis să plece în Italia. Fără permis de muncă, fără bani, fără cunoștințe, doar cu câteva haine și salariul de mecanic auto al lui Eugen, familia Popescu a pornit într-o luptă contra cronometru pentru viața fiului lor.
”Nimeni nu te poate asigura că te vindeci de această boală, dar, la fel nimeni nu trebuie să îți spună că nu ai șanse. Dovadă stă evoluția lui Alexandru din ultimele luni. Internat într-un spital pentru copii din Roma, finuțul meu a fost supus imediat unui tratament personalizat cu citostatice. Greață, vărsături, erupții pe tot corpul, afte în guriță, febră… Nu știu cum un copil atât de mic poate să suporte toate acestea, iar mama lui să fie tare lângă el, să se roage neîncetat ca ziua ce urmează să fie puțin mai bine…”, adaugă Gabriela.
Însă puțin câte puțin starea lui Alexandu s-a îmbunătățit. Ultimele puncții au ieșit curate, iar părinții au acum puterea să se gândească la luminița de la capătul tunelului. Bebelușul a început ședințele de imunoterapie, iar cât de curând trebuie supus unui transplant de măduvă. Medicii vor să diminueze astfel riscul unei recidive. Intervenția va fi suportată de statul italian pentru că părinții lui Alexandru au reușit să încheie o asigurare de sănătate pe numele copilului pentru care plătesc 2000 de euro pe lună. Au însă nevoie de bani pentru a putea acoperi cheltuielile lunare, ce includ chiria, întreținerea, transportul și nevoile zilnice ale unui copil de 11 luni, pe durata tratamentului și a transplantului de măduvă necesar. Este vorba de nu mai puțin de 20000 de euro.
În sprijinul acestei familii greu încercate, Asociația ”Salvează o inima” a inițiat o campanie de strângere de fonduri.
”În momente de cumpănă, ca acestea, când viitorul pare atât de fragil, speranța și rugăciunile noastre se îndreaptă către toți oamenii cu suflet mare care de-a lungul timpului și-au ajutat semenii aflați în nevoi. Să vedem cum un bebeluș de numai 11 luni e nevoit să înfrunte atâta durere, fără să renunțe însă la luptă, ne arată ce înseamnă de fapt puterea adevărată. Fiecare zi în care Alexandru îi răspunde mamei sale cu un zâmbet este o binecuvântare. Doar împreună putem să-i aducem zâmbetul pe buze în fiecare zi”, mărturisește Vlad Plăcintă, președintele Asociației ”Salvează o inimă”.
Pentru donații din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/listing/?_q=alexandru%20popescu
Denumire entitate: Asociația „Salvează o inimă”
Cod de înregistrare fiscală: 31015982
Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX
Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001
Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001
Cod SWIFT: BTRLRO22
Cod BIC: BTRL
Banca Transilvania Botoșani
Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății numele: ALEXANDRU POPESCU