Spectacolul zilnic din Gradina de vara a Teatrului botosanean!

Spectacolul zilnic din Gradina de vara a Teatrului botosanean!

 Gradina de vara, o scena uitata sau cealalta fata a Teatrului  

Tomberoane, scaune stricate, obiecte ce nu mai pot fi folosite si un aer ce ne aminteste de poeziile bacoviene. Un spectacol ferit de ochii lumii si care este pus in fiecare zi pe scena Gradinii de Vara a Teatrului Mihai Eminescu.

Nu isi mai aminteste nimeni de cand pe scena Gradinii de Vara nu a mai fost pus un spectacol adevarat, de cand iubitorii de teatru nu au mai pasit in acest loc. In loc de actori, de decoruri si de spectatori, de cativa ani de zile, in acest spatiu nu se gasesc decat lucruri vechi, doua rable si un atelier de tamplarie.

In alte vremuri, acelasi spatiu deservea drept teren agricol. Acum cativa ani, in mijlocul celei mai importante institutii de cultura din municipiu, era o cultura de porumb.

Traian Apetrei, director Teatrul Mihai Eminescu: Da, de cam multa vreme, acolo sunt si o seama de aspecte tehnice care uneori te sperie, in sensul ca erau in amfiteatru niste banchete pentru spectacolele de cinematograf, terenul se cam lasa, dedesubt este un rezervor de apa, pentru instalatia de incediu.

Si asta parca in ciuda faptului ca nu foarte multe orase se pot lauda ca au un asemenea loc.

Traian Apetrei: Teatrul din Botosani este unul dintre putinele din tara a carui scena are doua fete, ca sa zic asa, una inspre interior, cunoscuta scena dinspre sala mare a teatrului, si posibilitatea unor reprezentantii si in partea celalalta, inspre gradina de vara.

Nu au fost bani, mai spune cu regret directorul institutiei. Nici dorinta, mai adauga edilul municipiului, Catalin Flutur, care aminteste de o discutie a fostilor consilieri locali, care au refuzat la un moment dat sa dea spre reabilitare acest spatiu.

Catalin Flutur, primar: Incercarea de a o da cuiva ca sa o reabiliteze, ca sa o si foloseasca, s-a lovit de un refuz. La un moment dat, daca va aduceti aminte de o discutie din Consiliul Local trecut, de un refuz al domnilor consilieri de a accepta un caiet de sarcini, iar ulterior nu si-a mai manifestat nimeni intentia sa o preia.

Spatiul nu va ramane in voia sortii. Spun atat directorul Traian Apetrei, cat si primarul municipiului Boptosani.

Catalin Flutur, primar: O reabilitam odata cu Teatrul Mihai Eminescu, care este introdus in programul european Axa 1, din planul operational regional.

 Traian Apetrei, director Teatrul Mihai Eminescu: Chiar daca lucrurile se vor derula ceva mai greoi, ceva in alt ritm cat ne-am astepta noi, totusi, se socoteste ca este sursa si posibilitatea principala prin care teatrul sa capete o reabilitare cu totul pe masura a ce merita aceasta constructie din centrul Botosanilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Apelul pompierilor botoșăneni: „Nu vrem să citim despre tine în ziarul de a doua zi sau pe internet”

Tuesday, 12 November 2024

Salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani trag un semnal de alarmă în ceea ce privește buna informare a cetățeni...

BEJ s-a autosesizat în cazul unui candidat independent din Botoșani la parlamentare, care este motivul!

Tuesday, 12 November 2024

Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 7 din Botoșani s-a autosesizat în cazul unui candidat independent la alegerile parlamentare care vor avea loc pe 1 decembrie 2024. Potrivi...

Omul de afaceri Silviu Prigoană a murit, după ce i s-a făcut rău într-un restaurant din Bran!

Tuesday, 12 November 2024

Silviu Prigoană, om de afaceri și fondatorul Realitatea TV, a murit astăzi în timp ce se afla la masă la un restaurant cunoscut de lângă Bran (cartierul Șimon). Există două ipoteze...