Specialistii din mediul rural vor primi locuinte de serviciu! - Hotararea de Guvern a fost publicata in MO

Specialistii din mediul rural vor primi locuinte de serviciu! - Hotararea de Guvern a fost publicata in MO
Medicii, asistentii medicali, dascalii si politistii care isi desfasoara activitatea in mediul rural, vor beneficia de locuinte de serviciu, in cadrul programului "Renasterea satului romanesc - 10 case pentru specialisti". Conform prevederilor hotararii, profesorilor le vor fi repartizate jumatate dintre locuintele din cadrul programului.

Hotararea Guvernului nr. 151/2010 privind aprobarea Programului "Renasterea satului romanesc 10 case pentru specialisti" a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 162, din 12 martie 2010.

Potrivit actului normativ, "beneficiarii Programului sunt specialisti care nu detin, individual sau in comun, impreuna cu sotii/sotiile lor, in proprietate o locuinta in comuna in care isi desfasoara activitatea, indiferent de modul in care a fost dobandita, cu exceptia cotelor-parti din locuinte dobandite prin mostenire, si nici nu au achizitionat dupa data aprobarii Programului, prin hotarare a Guvernului, o locuinta in comuna in care isi desfasoara activitatea, indiferent de modul de dobandire". Astfel, pot primi o locuinta construita prin Program personalul didactic, medici si asistenti medicali si politistii, scrie avocatnet.ro.

Conform prevederile hotararii, profesorilor le vor fi repartizate jumatate dintre locuintele din cadrul programului.

De asemenea, contractele de inchiriere vor fi valabile exclusiv pe timpul desfasurarii activitatii profesionale a beneficiarilor in comunitatea respectiva. Casele construite prin program vor apartine exclusiv domeniului public si nu vor putea fi vandute.

MDRT are in vedere construirea unui un numar de 10 case, in localitatea de resedinta a comunei, scopul acestui program fiind atragerea specialistilor si stabilirea acestora in mediul rural, in vederea cresterii calitatii serviciilor pentru populatia de la sate.

Casele prevazute a fi construite vor fi derulate de catre Agentia Nationala pentru Locuinte, cu finantare de la bugetul de stat, prin bugetul MDRT.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
19

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
32

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
157

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...