Spații de campare pentru participanții la Festivalul Național de Muzică „Seri Eminesciene”

Organizatorii Festivalului Național de Muzică „Seri Eminesciene”, prin intermediul Primăriei comunei Mihai Eminescu, pun la dispoziția participanților spații de campare.

Potrivit sursei citate, spațiul de campare va fi pe terenul de fotbal de la Ipotești, iar parcarea din fața Primăriei, precum și parcarea de la Sala Polivalentă vor fi disponibile pentru mașini.

Reamintim faptul că este unul dintre cele mai importante festivaluri de folk și blues din România și va avea loc în perioads 18 – 20 august, la Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”.

Spre deosebire de anii trecuți, când festivalul se rezuma la concursul de folk și recitalurile, organizatorii – Consiliul Județean Botoșani prin Memorialul Ipotești și GAL Valea Bașeului de Sus – propun mai multe surprize pentru iubitorii de muzică bună și poezia lui Eminescu.

Concursul de folk pentru copii și adolescenți va fi unul mult mai suplu, cu o reprezentare națională, astfel încât să aibă o priză la public. Din juriul concursului vor face parte nume mari ale folk-ului, precum Mircea Vintilă sau Țapinarii.

Pe parcursul celor trei zile de festival, la Ipotești și Săveni vor avea loc vernisări de expoziții, workshop-uri de poezie, caricatură, desen și muzică, proiecții de film artistic și documentar, precum și un velotur.

În primele două seri, începând cu ora 20:00, vor avea loc recitaluri de muzică folk – Mircea Vintilă, Trupa cu valoare adăugată (TVA) și Ana Maria Ivan & Alexandru Matei (vineri) și Ada Milea, Țapinarii, Cristi Dumitrașcu & Planul B (sâmbătă), iar duminică va fi o seară dedicată blues-ului: Soul Serenade, Blue drops (Berti Barbera & Nicu Patoi) și Storytellers (Marcian Petrescu&Mihai Taco).

Pe parcursul Festivalului Național de Muzica „Seri Eminesciene”, Memorialul Ipotești va îmbrăca haine de sărbătoare, vor fi amenajate zone speciale de relaxare prin livadă și se va asigura o zonă de Street Food tradițional.

De asemenea, iubitorii de muzică bună și nu numai, vor avea parte în aceste zile de numeroase și plăcute surprize.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Gest admirabil al unui pompier botoșănean: Și-a ”dăruit” ziua de naștere copiilor sinistraților din Galați! (Foto)

astăzi, 11:52

Copiii văd și simt lucrurile altfel, iar aceste zile, în care s-au văzut nevoiți să își părăsească propria casă, le vor rămâne în minte pentru totdeauna. Sunt putern...

Postul Părintelui Ionică, scos la concurs. Cine se poate înscrie și care sunt condițiile!

astăzi, 11:23

Dintre cele trei posturi clericale anunțate de Mitropolia Moldovei, două sunt din județul Botoșani. Este vorba despre postul de preot paroh la Parohia ”Izvorul Tămăduirii” din mun...

Razie de amploare în zonele ”fierbinți” din Botoșani! Două persoane băgate după gratii, amenzi de peste 20.000 de lei! (Foto)

astăzi, 10:57

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, a Inspectoratului General pentru Imigrări, a Inspectoratului Județean de Jandarmi  ...