Spaimă și lacrimi la Mihăileni! Oamenii din satul Sinăuți încearcă să-și revină după tornadă: "Nu ieși afară că o să fii moartă” - FOTO, VIDEO
BOTOSANI

Spaimă și lacrimi la Mihăileni! Oamenii din satul Sinăuți încearcă să-și revină după tornadă: "Nu ieși afară că o să fii moartă” - FOTO, VIDEO
Era ora 00:30, duminica noapte spre luni, iar satenii din Sinauti, comuna Mihaileni, dormeau in case. La un moment dat au inceput sa se auda zgomote puternice prin pod si prin curte.

Nici prin cap nu le-a trecut ca ar putea fi o tornada, pentru ca nu au mai vazut asa ceva... poate doar la televizor. Vantul puternic a spulberat tot: copaci, stalpi, garduri, grajduri si acoperisurile caselor. 

Din cele 15 gospodarii afectate, una a ramas fara tot acoperisul. In ea locuia o batrana de 82 de ani, impreuna cu fiica ei, in varsta de 58 de ani.

"Era un vant, eu stiu ce era? Numai tar-tar-tar se auzea. Era copila acasa si ea a vrut sa vada si i-am zis: Nu iesi ca o sa fii moarta! Cade o tigla in cap si o sa fii moarta. Eu ce pot sa fac? Am 82 de ani si am ramas fara nimic, fara sura, fara casa", ne-a spus batrana, cu ochii in lacrimi.
 



Oamenii descriu fenomentul meteo ca o tornada, care a venit dinspre Siret si a strabatut satul lor in diagonala. Ce a prins in cale a distrus tot.

"A fost asa ca o tornada, ca o furtuna care... va spun, in 58 de ani nu am vazut asa ceva. A venit asa de aici si facea brrrrrrr, s-a invartit si cand ne-am uitat era nenorocirea asta. Tot a distrus", a spus fiica batranei care a ramas fara locuinta. 

In sat a ajuns si prefectul Dan Nechifor, insotit de seful ISU Botosani, Cristian Amarandei, care au facut o prima evaluare. In urma tornadei, satenii au ramas si fara curent electric.

"Avem cinci stalpi de tensiuni cazuti la pamant si am luat legatura cu cei de la E-On Suceava care vor fi prezenti aici. Avem si doua locuinte mai afectate. Maine dimineata la ora 8:30 avem Comitetul pentru Situatii de Urgenta si vom trimite in cursul zilei o locuinta modulara", a spus prefectul Dan Nechifor.

Pompierii au intervenit pentru a inlatura copacii, acoperisurile si firele de electricitate. O astfel de tornada a facut prapad si comuna Hanesti in urma cu doi ani de zile.






























 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
298

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
440

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
571

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...