ŞPAGĂ BAC 2013. 100 de elevi au fost ridicaţi de la examen. Părinţii au blocat autocarul cu elevi

ŞPAGĂ BAC 2013. 100 de elevi au fost ridicaţi de la examen. Părinţii au blocat autocarul cu elevi
100 de elevi au fost ridicaţi de la ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat 2013 şi duşi la audieri, în cazul mitei de la Liceul Dimitrie Bolintineanu din Capitală. De asemenea, şi părinţii acestora vor fi anchetaţi. Pe numele fiecărui elev există deja mandat de aducere. Anchetatorii spun că este vorba doar de o clarificare. Mai mulţi părinţi au blocat poarta. Aceştia nu vor să lase autocarele în care au fost urcaţi copiii, până când nu le va vorbi un reprezentant al Poliţiei.

Premierul Ponta contrazice Poliţia Capitalei: "Nu este mandat de aducere a copiilor la audieri"

Premierul Victor Ponta a afirmat că a verificat ce se întâmplă în cazul cercetărilor procurorilor legate de bacalaureat şi că nu există un mandat de aducere a copiilor, astfel că îi va solicita ministrului Justiţiei să discute cu procurorul general, "pe cale ierarhică", despre această situaţie.

Părinţii au făcut cordon în jurul autocarului în care se află copiii lor şi au început să se îmbrâncească cu poliţiştii. Poliţiştii vor ca autocarele cu elevi să meargă la Poliţia Capitalei şi duşi la audieri.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, a explicat părinţilor şi jurnaliştilor aflaţi în faţa liceului:

"Vorbim despre verificări care se fac în acest moment de către poliţişti şi procurori, în cadrul dosarului instrumentat în urmă cu o lună, după cum ştiţi. Nu au fost percheziţionate camere din incinta liceului şi nici copiii nu au fost percheziţionaţi.

Punem in executare mandate de aducere, s-a discutat cu fiecare copil în parte, cei care au avut probleme au fost lăsaţi să plece acasă. De exemplu un copil care e diabetic a mers acasă, un altul care mergea la un concurs important. Aproximativ 100 de mandate de aducere, copiii find conduşi jumătate la sediul DGA şi jumătate la Sediul Poliţiei Capitalei. 021 314 35 34 este numărul de telefon la care reprezentanţii poliţiei susţin că trebuie să sune părinţii, cerând interior 22181 şi vor obţine informaţii complete despre copiii lor.

Copiii nu sunt reţinuţi, nu sunt arestaţi. Discutăm cu ei pentru a ne ajuta să rezolvăm cât mai repede acest caz. Mai ales că vine vacanţa şi vrem să se bucure de ea, după o perioadă aşa grea. Pot fi asistaţi de către părinte sau tutore dacă sunt minori, în momentul anchetei."

100 de elevi au fost ridicaţi de la ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat 2013 şi duşi la audieri, în cazul mitei de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală. De asemenea, părinţii acestora vor fi anchetaţi.

"La momentul actual, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti efectuează anumite verificări la Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu din Bucureşti, în legătură cu examenul de bacalaureat în curs.

Verificările vizează ridicarea unor înscrisuri şi obiecte relevante, fără perturbarea probei desfăşurate în ziua curentă. În principiu, nu sunt vizate sălile de examen şi nu vor fi efectuate percheziţii asupra elevilor sau profesorilor.

De asemenea, având în vedere faptul că probele examenului de bacalaureat s-au încheiat, în cursul acestei zile se va proceda la audierea unor persoane (în principal elevi) la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, respectiv la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie", se arată într-un comunicat al instituţiei.

PREŞEDINTE FSLI: "Trebuie introdusă ADMITEREA LA FACULTATE pentru ca BAC-ul să nu mai reprezinte o asemenea miză"

Simion Hăncescu, preşedinte FSLI, a declarat la REALITATEA TV spune că elevii vor fi anchetaţi pe bună dreptate. "Au peste 18 ani şi cine vine cu intenţia de a da mită, mi se pare normal, să fie anchetat. Poate să fie un pas înainte, cu toate că este nedrept ce se întâmplă. Asupra tuturor profesorilor planează acum suspiciunea că ar fi corupţi. Ministerul Educaţiei trebuie să ia măsuri să nu ne trezim şi la anul. Primul pas care trebuie făcut este introducerea admiterii la facultate, pentru ca BAC-ul să nu mai aibă o asemenea miză. Lucrurile se leagă politic. Trebuie să terminăm cu numirile politice!", a spus Hăncescu.

FOST MINISTRU AL EDUCAŢIEI: "Trebuie să li se interzică elevilor să susţină BAC-ul în următorii cinci ani!"

Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei, a declarat la REALITATEA TV că legea Educaţiei Naţionale este deficitară. "Pentru BAC trebuie să conţină prevederi în legea educaţiei. Prevedere clară: în următorii cinci ani să nu mai poată da BAC-ul cei care copiază", a spus Liviu Pop.

 

realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
21

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...

Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

astăzi, 16:52
47

Cu multă bucurie, preoții și credincioșii din orașul Dorohoi și din împrejurimi au participat mai întâi la Vecernia Intrării Domnului în Ierusalim.După slujba Vecer...

Cu botoșăneanca Simona Radiș în barcă: România câștigă Aurul la ”proba-regină” de 8+1, la Europenele din Ungaria!

astăzi, 16:08
93

Echipajul de 8+1 al României, format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu a adus ță...