Sova nu mai are bani de bagat in gropi: Astuparea gropilor din sosele costa miliarde de euro

Sova nu mai are bani de bagat in gropi: Astuparea gropilor din sosele costa miliarde de euro
Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova, a declarat, joi, ca este nevoie de patru miliarde de euro pentru astuparea gropilor din sosele, insa suma disponibila este de numai 180 de milioane de euro.

 "Vreau sa stiti niste cifre. Directiile regionale de drumuri si poduri, sapte la numar, la cererea noastra, ne-au facut o evidenta a ce bani ne-ar trebui doar pentru astuparea gropilor, nu pentru reabilitari sau lucrari de profunzime, numai pentru astuparea gropilor.

Adunand sumele necesare la nivel national ne-a dat peste 4 miliarde de euro. Aceasta este suma necesara numai pentru astuparea gropilor. Bugetul anual al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) pentru astuparea gropilor este de 180 de milioane de euro, bani care se colecteaza din rovinieta, in fiecare an, la nivel national. Rovinieta se ia pentru circulatia pe drumuri nationale si autostrazi, deci pe 17.800 de kilometri de drum", a declarat, intr-o conferinta de presa,Dan Sova.

 Potrivit Romania TV, care citeaza Mediafax, Sova a spus ca de la Guvern s-au alocat anul acesta 91 de milioane de lei pentru lucrari pe drumurile nationale, din care 14 milioane de lei sunt pentru covoare asfaltice si pentru straturi rutiere foarte subtiri.

 Ministrul s-a plans ca a preluat CNADNR intr-o "situatie dramatica".

 "Cand am preluat CNADNR, am preluat-o intr-o situatie dramatica, 680 de milioane de euro datorii, si le-am achitat pe toate. Guvernul a alocat cei mai multi bani din istoria postdecembrista a Romaniei in drumuri, 1,2 miliarde de euro, dar cu 680 de milioane de euro am achitat datoriile lasate de guvernele Boc si Ungureanu.

Nu am avut ce sa facem. Daca nu le achitam, stiti foarte bine ce se intampla si cu firmele, si cu procesele, si cu locurile de munca. Pana la sfarsitul lunii mai am achitat cei 680 de milioane de euro. Nu am ramas cu foarte multi bani de investitii in 2013", a explicat Sova.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
14

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
25

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
276

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...