Sotii Ceausescu vor fi deshumati astazi

Sotii Ceausescu vor fi deshumati astazi
Nicolae si Elena Ceausescu vor fi deshumati, astazi, in urma procesului deschis de urmasii cuplului care doresc sa afle ce s-a intamplat cu ramasitele parintilor, dupa executie.

Cimitirul Ghencea a fost inchis publicului, deoarece urmasii doresc ca operatiunea de deshumare sa se desfasoare fara incidente.

Valentin Ceausescu si Mircea Oprean, sotul defunctei Zoia Ceausescu, s-au luptat ani de zile in instanta pentru a afla ce s-a intamplat cu adevarat dupa Revolutie cu trupurilor celor doi.

Dupa procesul lui Nicolae si Elena Ceausescu, ce s-a finalizat cu condamnarea si impuscarea lor, potrivit versiunii oficiale, acestia ar fi fost ingropati la cimitirul din Ghencea, insa urmasii nu sunt convinsi ca trupurile s-ar afla acolo.

Pana acum urmasii nu au avut actul de concesiune asupra criptelor, asa ca nu au putut sa obtina acordul de deshumare. Actul a fost obtinut de Valentin Ceausescu printr-o hotarare judecatoreasca.

Mircea Oprean, sotul Zoei Ceausescu, a fost prezent, miercuri dimineata, la cimitirul Ghencea, si a explicat ca vor fi prelevate mostre din ramasitele ingropate, care vor fi analizate.

"Nu era nevoie de nicio aprobare, din moment ce au trecut 20 de ani era vorba de alte aprobari pentru scoaterea ramasitelor din cimitir si transportul la Institutul de Medicina Legala. Astazi urmeaza doar deshumarea, prelevearea unor ramasite care ar putea fi supuse analizei si celelalte se inhumeaza la loc. In primul rand trebuie sa aflam daca sunt ei, daca sunt ei o sa facem pasii care trebuie crestineste", a declarat Mircea Oprean, pentru Realitatea TV.

Acesta a adaugat ca, timp de 20 de ani, nu au putut sa se apropie de mormant, pentru ca potrivit registrului acolo erau inmormantate cadrele medicale cu care familia Ceausescu nu avea nicio legatura, scrie ziare.com.

Intrebat cui i-ar putea fi frica de deshumarea sotilor Ceausescu, acesta a raspuns: "Cred ca celor care au facut crimele: Iliescu, Voiculescu, Brucan, Petre Roman, Mugurel Florescu, oameni care au iesit deasupra in mizeria din decembrie 1989".
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
6

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
58

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
15

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...