Sotia barbatului decedat in accidentul provocat de Serban Huidu a depus plangere la CEDO

Sotia barbatului decedat in accidentul provocat de Serban Huidu a depus plangere la CEDO
Sotia uneia dintre victimele accidentului provocat de Serban Huidu a depus plangere la CEDO impotriva fostului realizator TV. Femeia este nemultumita ca Huidu nu a fost condamnata la inchisoare cu executare, dar si de despagubirile primite.

Elena Balog, sotia uneia dintre victimele accidentului, a trimis o plangere impotriva lui Serban Huidu la CEDO pe data de 19 iulie, scrie rtv.net.

Femeia este nemultumita de sentinta data de Curtea de Apel Brasov si spune ca Huidu ar trebui sa faca inchisoare cu executare, nu patru ani cu suspendare, asa cum a hotarat instanta la inceputul anului. Si decizia privind despagubirile acordate au nemultumit familiile victimelor.

Magistratii au injumatatit cuantumul despagubirilor acordate de prima instanta. Pentru ca in Romania nu mai exista nicio cale de atac, deciziile fiind definitive, familia Balog s-a adresat Curtii Europene a Drepturilor Omului.

In mai 2012, Serban Huidu a fost trimis in judecata pentru ucidere din culpa, in urma accidentului soldat cu trei morti produs in octombrie 2011 in zona localitatii Timisul de Sus din judetul Brasov.

În urma accidentului provocat de Huidu si-au pierdut viata Ioan Garbis, Magda Draghici si Stefan Lungu Balog, cei trei fiind colegi la o firma din Brasov. Judecatoria Brasov a decis ca fiica Magdei Draghici, Ioana Campean, sa primeasca daune morale in valoare de 120.000 de euro si daune materiale de circa 1.900 de lei.

De asemenea, pentru sotia lui Stefan Lungu Balog s-au stabilit daune morale tot de 120.000 de euro si materiale de 5.500 de lei reprezentand cheltuieli cu inmormantarea si 5.000 de euro reprezentand contravaloarea autoturismului Dacia Logan distrus in accident. Totodata, fiul lui Stefan Lungu Balog va primi 120.000 de euro ca daune morale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, Copălău și Prăjeni!

astăzi, 15:45
17

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, ...

Localitățile Vorona și Tudora intră până la ora 16.00 sub Cod galben de instabilitate atmosferică!

astăzi, 15:19
120

Până la ora 16:00, localitățile Vorona și Tudora se vor afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.Se anunță averse care v...

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
26

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...