Soți din Botoșani condamnați după ce au țepuit mai multe persoane!

Soți din Botoșani condamnați după ce au țepuit mai multe persoane!
Doi soți din Botoșani au fost condamnați de Judecătoria Botoșani după ce au înșelat mai multe persoane, fiind obligați și la plata de daune.

Trimiși în judecată sub acuzația de înșelăciune, Viorel și Liliana B. au primit câte o pedeapsă de doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare, fiecare, cu un termen de încercare de trei ani. Instanța i-a mai obligat să plătească părților vătămate daune care totalizează peste 95.000 de lei şi 6.000 de euro. Sentința judecătorilor botoșăneni nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Fapta pentru care Viorel și Liliana B. au fost trimiși în judecată s-a petrecut în perioada decembrie 2005-decembrie 2006. După ce au înființat o firmă de comerț cu materiale de construcții, au reușit să păcălească 12 persoane că le vor angaja și le-au cerut acestora să contracteze împrumuturi, valoarea creditelor fiind de 384.129 lei şi 8.350 de euro, banii fiind folosiți de cei doi soți în interes personal.

Pentru a fi credibili, Viorel și Liliana B. au achitat o perioadă ratele, dar mai apoi au încetat plățile. La începutul anului 2007, când băncile au început să execute persoanele care au contractat împrumuturile, acestea și-au dat seama că au fost înșelate și au anunțat organele de cercetare penală.

După ce au fost descoperiți, cei doi botoșăneni și-au vândut bunurile și au plecat din țară.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
347

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
370

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
227

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...