Șosele cu bucluc pentru șoferii botoșăneni. „Se pregătește să devină un crater” / „Nu există zi dată de la Dumnezeu să nu sun” (foto, video)

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local pentru luna septembrie, Eugen Țurcanu, ales local din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, a avut o interpelare cu privire la o avarie de pe strada Octav Onicescu, care urmează să devină un crater dacă nu este rezolvată la timp.

În acest sens, consilierul local i-a cerut lui Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, să solicite companiei de apă intervenția de urgență.

Pe strada Octav Onicescu, pe sensul de urcare dinspre Bulevardul Mihai Eminescu spre strada Primăverii, imediat după Biserica Rosetti, în carosabil încet, încet se pregătește să devină un crater acolo. Majoritatea autovehiculelor dau cu baia de ulei în asfalt. Se întâmplă ceva acolo. Este o țeavă spartă acolo, vin ploile și se surpă de tot. Vom avea un accident mai grav acolo”, a declarat Eugen Țurcanu, consilier local din partea PNL.

De asemenea, Eugen Țurcanu menționează faptul că mai sunt multe alte gropi apărute în asfalt din cauza societății Nova Apaserv.

Rugămintea mea este să faceți un efort către Nova Apaserv cât mai există disponibilitate să mai acopere gropile din oraș fie și cu piatră spartă, numai să le acopere”, a completat Eugen Țurcanu.

„I-am luat cu vorba bună, i-am sancționat, vorbesc în fiecare zi”

La cele semnalate, Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, s-a arătat vizibil supărat de toate situațiile create de compania de apă, spunând că „nu există zi dată de la Dumnezeu să nu sun, să nu vorbesc cu cei de la Nova Apaserv.”

Cât despre situația de pe Octav Onicescu, edilul șef al municipiului Botoșani arată că acolo ar fi mai multe avarii, nu doar una.

Pe strada Octav Onicescu sunt două prăbușiri, plus o avarie care nu a fost rezolvată. Pentru avaria de mai sus (n.r. în apropiere de Biserica Rosetti) au fost amendați, iar pentru celelalte două așteptăm să intervină. Degeaba spargem noi carosabilul pentru că vom ajunge la o conductă care s-a surpat de la Nova Apaserv. Atunci când nu intervin noi îi sancționăm. I-am luat cu vorba bună, i-am sancționat, vorbesc în fiecare zi, plătim apa pluvială să îi mai ajutăm cu banii de care au nevoie, iar rezultatele sunt acestea pe care le vedeți”, a adăugat Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.

Maximul de amendă pe care autoritatea locală îl poate aplica este de 2500 de lei, potrivit primarului municipiului Botoșani.

Ce spune conducerea Nova Apaserv

Reporterii Știri.Botoșani.Ro au solicitat un punct de vedere și reprezentanților societății Nova Apaserv.

Liviu Ștefan, managerul Nova Apaserv, a declarat că pentru avaria localizată pe strada Octav Onicescu, pe sensul de coborâre dinspre strada Primăverii, urmează să intervină în această săptămână când vremea va fi favorabilă.

Managerul Nova Apaserv explică faptul că acolo problemele sunt mai dificile decât par în realitate, conducta fiind și foarte veche.

Acolo unde a rămas nerefăcut era programat să facem, dar cu vremea aceasta suntem nevoiți să mai amânăm două, trei zile. Acolo avem o conductă de azbociment, care a cedat, nu a ieșit apa la suprafață și s-a creat o cavernă sub asfalt. Acolo sunt și niște probleme de compactare, iar conducta este și foarte veche. Noi când am acoperit ca să evităm o nouă avarie am lăsat să vedem cum se comportă în timp”, a declarat pentru Știri.Botoșani.Ro Liviu Ștefan, managerul Nova Apaserv.
Cealaltă avarie localizată în dreptul turnului de pe strada Octav Onicescu urmează, de asemenea, să fie rezolvată în această săptămână, anunță managerul Nova Apaserv.

„Săptămâna asta rezolvăm și vom face, probabil, o chestie similară mai jos (n.r. avaria din dreptul turnului de pe Octav Onicescu) pe care, sper, să o aducem la starea inițială mult mai repede”, a declarat Liviu Ștefan.

Cât despre amenda pe care au primit-o pentru una dintre avariile de pe Onicescu, Liviu Ștefan spune că o va contesta, având argumentele necesare.

Noi am explicat că acolo ar trebui să avem parte de mai multă înțelegere pentru că treaba acolo nu este chiar așa de simplă, dar dacă ei au dat noi le vom contesta. Acolo unde avem argumentele noastre contestăm. Ei își fac datoria ca administratori de drum. Dacă s-ar vedea pozele ar înțelege cu toții că era un beci sub strază efectiv”, a adăugat Liviu Ștefan.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

S-a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Drumul Vămii! (foto, video)

astăzi, 15:06

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a semnat în cadrul ședinței de plen de luni, 30 septembrie, contractul de finanțare din fonduri europene a lucrărilor de mode...

S-a votat! Consilierii au fost de acord cu scoaterea șinelor de tramvai din Botoșani! (foto, video)

astăzi, 13:59

Șoferii pot răsufla ușurați de astăzi. Primul pas pentru ca șinele de tramvai din municipiul Botoșani să dispară a fost făcut. Luni la amiază, în ședința ordinară aferentă luni...

Piloții au încins motoarele la Cornișa în cadrul evenimentului Demo Drift Show! „Adulții au fost cei mai fricoși, nu prea au avut curaj, dar copiii sunt altfel” (foto, video)

Saturday, 28 September 2024

Asociația „Pro Car Racing” organizează, în acest weekend, cea de-a doua ediție a evenimentului Demo Drift Show. Anul trecut evenimentul a avut loc în parcarea magazinului El...