Soseaua de centura, tinuta pe tusa de spanioli!

Soseaua de centura, tinuta pe tusa de spanioli!
Lucrarile la soseaua de centura, pe tronsonul format din strazile Imparat Traian, Tudor Vladimirescu si Petru Rares, sunt tinute in loc de firma spaniola Viales y Obras Publicas SA, care a pierdut licitatia, dar a depus contestatie pe motiv ca autoritatile botosanene nu cunosc legislatia spaniola.

Licitatia a fost castigata de asocierea de firme Transporturi Auto, Conrec si Symmetrica, insa deocamdata nu se pot apuca de treaba, pana ce Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor nu se pronunta.

Oferta spaniolilor a fost de 8,3 milioane de lei, in timp ce oferta cu care a venit asocierea de firme este de 9,4 milioane de lei.

"Spaniolii au contestat licitatia, si anume faptul ca noi i-am descalificat ca nu cunoastem legislatia spaniola. Dar noi am avut punctul de vedere al Ambasadei spaniole, care ne-a spus ca valabilitatea unui certificat emis de o administratie financiara este de 6 luni, nu de 12 luni, asa cum sustin reprezentantii firmei", a spus viceprimarul Catalin Alexa.

Noul termen de finalizare a lucrarilor la soseaua de centura este de sase luni, insa nu se stie cand vor fi reluate lucrarile.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

Marţi, 30 Aprilie 2024
57

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

Marţi, 30 Aprilie 2024
86

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

Marţi, 30 Aprilie 2024
80

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...