Sorina Matei și sms-ul dinaintea deconspirării. B 1 TV îi spune adio lui Turcescu, Banciu îl face praf!

Jurnalista Sorina Matei (dreapta) a dezvăluit aseară, la B 1 TV, că n-a aflat de prezenÈ›a lui Robert Turcescu (stânga) în emisiunea sa de duminică seara, în care acesta s-a autodeconspirat ca agent acoperit, decât doar cu puÈ›ine ore înainte de emisiune, printr-un simplu sms pe care i l-a trimis Turcescu.

Iată "spovedania" Sorinei Matei, făcută în emisiunea de aseară:

"Duminică, la prânz, am primit un sms de la Robert Turcescu în care mă întreba dacă sunt de acord să vină, la ora 21.00, în emisiune. Am spus că da, normal, de ce să nu fiu, eram colegi, mai fusese È™i acum două săptămâni la emisiune. La două ore, a postat pe blog că a fost ofiÈ›er acoperit. L-am sunat, n-a mai răspuns. Nimeni de aici, din B 1 TV, n-a mai putut lua legătura cu el. Pe la ora 18.00, i-am dat un sms să confirme dacă vine la emisiune È™i mi-a răspuns că da. După care ne-am trezit cu el direct, în studiou, cu două minute înainte de emisiune, fără să intre la machiaj, fără să facă ce făcea de obicei în emisiunea sa", a spus Sorina Matei, în debutul emisiuniia sale, care a ocupat spaÈ›iul pe care era realizată emisiunea "Sub semnul întrebării", moderată de Robert Turcescu, scrie reportervirtual.ro.

Radu Banciu a reluat È™i el întâmplarea, în emisiunea de aseară, completând peisajul cu indignarea, cu confuzia È™i cu deruta trăite de angajaÈ›ii de la B 1 TV.

"Cum să pleci tu fără să spui nimic? După atâÈ›ia ani, în care ai fost primit cu braÈ›ele deschise aici, să pleci aÈ™a, intempestiv, asta e totală lipsă de caracter. Nu mi-a plăcut niciodată Turcescu È™i am mai spus-o. A fost lucrat, au vrut să-i închidă gura È™i au avut cu ce. A scăpat ieftin, cu câteva minute de spovedanie. E prea puÈ›in. Dar dezvăluirile abia acum încep. Oricum, e o mizerie ce-a făcut Turcescu față de acest post TV, față de jurnaliÈ™tii cinstiÈ›i, față de public. A plecat È™i le-a spus colegilor de la tehnic, de la pază "nu vă fie frică!". Mie nu îmi e, Roberte. Poate È›ie, de acolo de unde te afli, dar mie nu", a spus, revoltat, realizatorul de la "Lumea lui Banciu".

B 1 TV a dat aseară publicității un comunicat în care anunță că nu È™tia nimic de situaÈ›ia lui Turcescu È™i de legăturile sale cu serviciile secrete È™i a închis definitiv colaborarea cu fostul realizator de la "Sub semnul întrebării".

Iată, mai jos, comunicatul integral, publicat și pe site-ul televiziunii de știri, www.b1.ro.

"Am luat cunoÅŸtinţă, odată cu telespectatorii noÅŸtri, de mărturisirea facuta de Robert Turcescu privind activitatea sa ca ofiÅ£er sub acoperire. Nu este menirea postului nostru de a analiza veridicitatea documentelor prezentate, drept pentru care rămâne mărturisirea lui Robert Turcescu până la proba contrarie.
În acest sens, în mod evident, activitatea sa de ofiÅ£er sub acoperire este incompatibilă cu cea de jurnalist. Dacă informaÅ£iile prezentate se confirmă, Robert Turcescu se află în situaÅ£ia de a nu fi respectat prevederile Codului deontologic al jurnaliÅŸtilor, postură care este inacceptabilă din punctul nostru de vedere.
AÅŸa cum a anunÅ£at Robert Turcescu personal, colaborarea cu postul nostru de televiziune a încetat. Este opÅ£iunea sa, aÅŸa cum ÅŸi subiectele jurnalistice din cadrul emisiunii realizate la B1 TV au fost tot alegerea lui Robert Turcescu".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Încă două zile libere pentru bugetari, românii care lucrează la stat vor începe anul 2025 cu o minivacanță!

astăzi, 12:27

Anul 2025 vine cu noi zile libere pentru bugetari. Românii care lucrează la stat vor începe anul cu o săptămână liberă, urmând să înceapă lucrul abia miercuri, pe ...

Urmărit internațional pentru infracțiuni de violență, reținut de polițiștii de frontieră la Stânca!

astăzi, 12:05

PoliÈ›iÈ™tii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca au depistat È™i reÈ›inut un bărbat cu cetățenie R. Moldova, căutat internaÈ›ional pentru săvârÈ™irea infracÈ...

Conflict pe fondul consumului de alcool, botoșănean reținut pentru omor!

astăzi, 11:23

Parchetul de pe lângă Tribunalul BotoÈ™ani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a unui bărbat în vârstă de 45 de ani, din municipiul Dorohoi, j...