Sorin Oprescu, arestat preventiv pentru 30 de zile

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile. Decizia a fost luata de judecatori cu putin inainte de miezul noptii de duminica spre luni.

Decizia de arestare nu este definitiva, insa este executorie, iar Sorin Oprescu va fi dus in arestul Politiei Capitalei. Avocatul edilului a anuntat ca masura arestarii preventive a fost deja contestata.

Cu o zi inainte, sambata noaptea, primarul fusese retinut de DNA, pentru 24 de ore, dupa ce a fost prins in flagrant cand primea mita 25.000 de euro, doar o parte din suma totala de 60.000 de euro. Ordonanta de retinere expira la 00.33, iar daca judecatorii nu ar fi luat o decizie pana la aceasta ora, primarul Capitalei era liber sa plece, scrie ziare.com.

Surse judiciare sustin ca banii au fost luati de Oprescu in propria locuinta, dupa care a acesta a plecat cu masina personala si a luat si o parte din bani cu el. Primarul general ar fi fost oprit in trafic si perchezitionat.

Pe banii gasiti asupra lui era inscriptionat cuvantul MITA. De asemenea, se pare ca mita i-a fost data, acasa, de o persoana denuntatoare, care l-a si filmat. Aceste informatii nu au fost insa confirmate oficial.

Din referatul procurorilor reiese ca mai intai au fost denuntati doi directori din cadrul Primariei Capitalei si asa au ajuns procurorii si la Sorin Oprescu. Unul dintre directorii cercetati se pare ca este chiar persoana implicata in flagrantul oraganizat primarului Capitalei.

Potrivit referatului procurorilor, denuntatorul i-ar fi dat, de-a lungul timpului, mita de peste 1 milion de euro primarului Oprescu, de fiecare data la acesta acasa.

De cealalta parte, Sorin Oprescu nu a facut nicio declaratie, insa avocatul acestuia a sustinut ca banii erau de fapt un imprumut din care Sorin Oprescu urma sa isi plateasca unele taxe.

Duminica au avut loc perchezitii de amploare in mai multe localitati, iar la ora 19.00, primarul Sorin Oprescu a fost adus in fata judecatorilor, care au decis arestarea preventiva pentru 30 de zile a edilului.

Au mai fost retinuti, pentru 24 de ore, si fostul sofer al lui Sorin Oprescu, directoarea Centrului Cultural "Palatele Brancovenesti", Ruxandra Petroi Avasiloae, adjunctul acesteia, Florin Supeala, si directorul economic al Primariei, Mircea Octavian Constantinescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de credincioși din localitățile Botoșaniului, în pelerinaj la moaștele Cuvioasei Parascheva! (foto)

Saturday, 12 October 2024

În zorii zilei, pregătiți cu apă, provizii, unii cu medicamente și îmbrăcați potrivit vremii capricioase, credincioșii din parohia „Sf. Împărați Constantin și Elena&r...

Porțile subunităților ISU, deschise astăzi pentru copiii unor localități din Botoșani! (foto)

Saturday, 12 October 2024

Porțile subunităților s-au deschis pentru toţi cei care au dorit să cunoască activitatea şi misiunile instituţiei. Acțiunile au fost organizate în contextul sărbătoririi Zilei Inte...

Penitenciarul Botoșani caută furnizori de echipamente pentru dotarea instituției!

Saturday, 12 October 2024

Penitenciarul Botoșani a publicat în SEAP anunțul de participare nr. CN1073844 din 01.10.2024, în vederea încheierii contractelor de furnizare produse (dotări și echipamente). ...