Sorin Blejnar are interdictie de a parasi tara

Sorin Blejnar are interdictie de a parasi tara
Fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, a primit, marti dimineata, interdictie de a parasi tara, dupa ce a fost audiat la Directia Nationala Anticoruptie.

Blejnar nu a facut declaratii, atunci cand a plecat din sediul DNA, sustinand numai ca nu stie nimic in legatura cu dosarul in care este acuzat de complicitate la evaziune fiscala si sprijinirea unui grup infractional organizat, scrie ziare.com.

"Am dat o declaratie in care am prezentat tot ce stiu despre situatie, adica nimic", a spus Blejnar, atunci cand a iesit de la discutia cu procurorii.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala in cazul fostului sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) Sorin Blejnar, pentru complicitate la evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Potrivit rezolutiei de incepere a urmaririi penale, exista indicii ca in perioada mai 2011 - iulie 2012, "invinuitul Blejnar Sorin a acordat sprijin grupului infractional organizat care a initiat un amplu mecanism evazionist vizand sustragerea, de la plata accizelor aferente, a unor cantitati de motorina comercializate pe piata interna sub denumirea unor produse petroliere inferioare".

In acelasi dosar mai sunt cercetati si fostul sau sef de cabinet Codrut Marta si fostul sef al Vamilor Viorel Comanita, pentru o evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro.

Fostul sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI) Constanta Dan Secareanu si alte sapte persoane din dosarul evaziunii fiscale de peste 15 milioane de euro au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, in timp ce fostul sef al Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV) Viorel Comanita si alte doua persoane au primit interdictie de a parasi tara.

Totodata, instanta a emis mandate de arestare in lipsa pentru fostul sef de cabinet al lui Blejnar, Codrut Marta, Radu si Dana Nemes, Ovidiu Ioan Moldovan si Mihai Gulea, in timp ce Stefan Puscasu a primit interdictie de a parasi tara. Cei sase sunt urmariti penal in acest dosar si, pentru ca nu au fost gasiti, procurorii anticoruptie au cerut arestarea lor in lipsa.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
1

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
256

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
229

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...