Sorescu: "PSD-ul are o mare problemă, preşedintele României nu poate să îl dea un partid cu 37 la sută!"

Preşedintele PNL Botoşani, Florin Ţurcanu, a plecat deja la Bucureşti unde va avea loc astăzi un Birou Politic în care se va face o analiză a rezultatelor obţinute la alegerile europarlamentare.

Judeţul Botoşani este peste media pe ţară, liberalii obţinând la nivel local un scor de 20,19%.

"Evident, nu este un rezultat care să ne mulţumească, dar una peste alta este un rezultat peste media naţională. Avem peste 20% la nivelul judeţului, în condiţiile în care la nivel naţional este undeva peste 15%. Asta este. Ne vom face şi noi analizele noastre. Prezenţa la vot cred că ne-a influenţat sau structura populaţiei care a mers la vot. Au mers oamenii în vârstă, care au crezut în promisiuni deocamdată, să vedem dacă se vor şi concretiza. A fost o campanie în care noi am fost ţinta tuturor atacurilor celor de la PSD. Nu ştiu cum vor fi lucrurile la nivel naţional, cum se vor gândi", a spus Gheorghe Sorescu.

Vicepreşedintele PNL Botoşani, Gheorghe Sorescu, susţine că cei care trebuie să îşi facă într-adevăr probleme după acest scrutin sunt "cei de stânga".

"PSD-ul are o mare problemă, preşedintele României nu poate să îl dea un partid cu 37%. PSD-ul şi-a atins maximul de voturi, stânga românească a ajuns la 37%. Asta este realitatea. Dacă pe culoarul de dreapta se unifică toate celalate, despre ce discutăm? Evident că discutăm de o răsturnare de situaţie. Rezultatele de la europarlamentare sunt un test evident pentru alegerile din toamnă, cea mai mare problemă e la cei de pe stânga", a mai spus Sorescu, care a apreciat şi că "grosul" voturilor de la Mircea Diaconu provin din zona liberală.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CCR a anulat candidatura Dianei Şoşoacă la preşedinţie. Ce se întâmplă cu Mircea Geoană!

Saturday, 5 October 2024

Judecătorii Curţii Constituţionale au dezbătut, sâmbătă, mai multe contestaţii cu privire la candidaturile lui Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Ludovic Orban, Kelemen Hunor şi Dianei Iova...

Valeriu Iftime, de Ziua Educației: ”Avem copii extrem de talentați, cărora le sunt tăiate aripile din cauza lipsei de oportunități și resurse”

Saturday, 5 October 2024

Liderul PNL Botoșani și președitele ales al Consiliului Județean a transmis un mesaj de Ziua Educației. Redăm integral mesajul lui Valeriu Iftime: ”Avem copii extrem de talentați, c...

FC Botoșani – Rapid, mâine de la ora 18:15

Saturday, 5 October 2024

FC Botoșani și Rapid se întâlnesc mâine pe "Municipal", în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! Botoșănenii v...