Sorescu: "Avem șansa să devină operaționale toate cele trei vămi, Racovăț, Rădăuți Prut și Stânca Costești"

Sorescu: "Avem șansa să devină operaționale toate cele trei vămi, Racovăț, Rădăuți Prut și Stânca Costești"
Devenirea operațională a tuturor celor trei puncte de trecere a frontierei de pe raza județului Botoșani este una dintre prioritățile actuale, potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu.

Acesta a precizat că administrația județeană are în continuare în vedere proiecte transfrontaliere, care să ducă la dezvoltare.

"Ca o primă necesitate ar fi problema punctelor vamale. Noi, în continuare, avem șansa să devină operaționale, în adevăratul sens al cuvântului, toate cele trei vămi, Racovăț, Rădăuți Prut și Stânca Costești cu ceea ce înseamnă partea de sanitar-veterinar. Noi am avut programe transfrontaliere de infrastructură, avem în vedere și în continuare astfel de programe. De asemenea, prin ISU avem încă pe o listă de așteptare un program transfrontalier pe care cu siguranță putem să îl avansăm undeva în capul listei. Suntem foarte preocupați de accesări de fonduri cu atât mai mult cu cât spunea domnul Geoană că Botoșaniul este o zonă care are nevoie de o infuzie foarte mare de capital și care să ducă la dezvoltarea județului", a spus Gheorghe Sorescu la întâlnirea cu senatorul Mircea Geoană.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 100 de misiuni de salvare și supraveghere desfășurate de pompierii botoșăneni în perioada minivacanței de sărbători!

astăzi, 16:44
21

Aceștia au avut 144 de misiuni, care au vizat:- acordarea primului ajutor și transportul la spital al unui număr de 101 persoane care aveau probleme medicale;- stingerea a 12 incendii gener...

Beneficiarii de alocații de stat și indemnizații își vor primi banii începând de mâine

astăzi, 16:06
53

Suma totală platită este de 37.874.011,74 lei.Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- alocația de stat pentru copii;- indemnizația lunară pentru creșterea copilului;- s...

Festivalul Filmului European vine la Botoșani, deschiderea are loc în prezența vicepreședintelui Institutului Cultural Român!

astăzi, 15:56
42

Festivalul Filmului European vine la Botoșani în weekend-ul 10 – 12 mai. Deschiderea ediției locale va avea loc la Cinema „Unirea” din municipiul Botoșani, în cursul z...