Sorescu despre plafonarea salariilor din educatie: “Este o ilegalitate si o incalcare grava a drepturilor pe care profesorii le-au castigat in instanta”

Sorescu despre plafonarea salariilor din educatie: “Este o ilegalitate si o incalcare grava a drepturilor pe care profesorii le-au castigat in instanta”

 GHEORGHE SORESCU, vicepresedinte PNL  

Vicepresedintele organizatiei judetene a PNL Botosani, Gheorghe Sorescu, a sustinut in cadrul unei conferinte de presa ca decizia coalitiei de guvernare, potrivit careia salariile personalului didactic vor fi plafonate, reprezinta o ilegalitate si o incalcare grava a drepturilor pe care profesorii le-au castigat in instanta.

Ba mai mult, Gheorghe Sorescu a spus ca s-a ajuns in imposibilitatea de plata a majorarilor obtinute de cadrele didactice, prin hotarari judecatoresti, ca urmare a masurilor luate de actualul Guvern.

“Nerecunoasterea reincadrarilor pe posturi, potrivit legii 221 pe 2008, si a majorarii salariale obtinute prin hotarari irevocabile, inseamna de fapt nerespectarea rolului pe care il are un cadru didactic in educatie. In acest moment, exista peste 7.000 de hotarari judecatoreşti irevocabile pentru reincadrare, potrivit Legii 221 si peste 50.000 de procese aflate pe rol. Motivele invocate de catre Emil Boc pentru aceasta decizie nu stau in picioare. Practicile judiciare neuniforme la care face referire Boc sunt rezultatele masurilor luate de propriul Guvern. Oamenii nu ar mai fi dat statul in judecata pentru a-si obtine aceste drepturi in instanta, daca acelasi Executiv nu ar fi decis in 2009 sa nu acorde majorari salariale care se cuveneau profesorilor. Argumentul lipsei banilor invocat de catre Boc este in fapt cauza lipsei de viziune economica, lipsei masurilor coerente si a furtului de bani publici operat de clientela portocalie", a spus Gheorghe Sorescu, vicepresedintele PNL Botosani.

Acesta a mai adaugta si ca: “Guvernul Basescu-Udrea-Boc este incapabil sa elaboreze si sa aplice masuri de crestere economica, masuri care ar fi generat implicit si posibilitatea majorarilor salariale in domeniul bugetar."

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
36

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
210

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...