SOMERII DE LUX - Doi fosti parlamentari botosaneni au depus cereri pentru indemnizatii!

SOMERII DE LUX - Doi fosti parlamentari botosaneni au depus cereri pentru indemnizatii!

 STEFAN BABAN  

47 dintre fostii deputati si un fost senator care nu au mai obtinut, dupa alegerile din 30 noiembrie, locuri in Parlament, au depus pana azi cereri pentru a beneficia, pentru trei luni, de o indemnizatie tranzitorie, prevazuta in Statutul deputatilor si senatorilor.

Potrivit secretarului general al Camerei Deputatilor, Gheorghe Barbu, 47 dintre fostii deputati au depus cereri pentru a primi aceste indemnizatii tranzitorii.

La Senat, pe de alta parte, s-a inregistrat o singura cerere de acest fel, din partea democrat-liberalului, fost conservator, Gheorghe Constantin.

Din Botosani, social-democrata Doina Dretcanu si PRM-istul Stefan Baban au depus aceste cereri.

Dintre social-democrati, au cerut indemnizatia tranzitorie Mirela Elena Adomnicai, Razvan Bobeanu, Doina Dretcanu, Mihai Dumitru, Ovidiu Musetescu, Adriana Rusu, Valeriu Alexandru Ungureanu, Ioan Buda, Vasile Butnaru, Constantin Marin, Dan Mihalache, Tudor Mohora, Gabriela Nedelcu, Radu Podgorean si Alexandru Stanescu, iar dintre conservatori - Dragos Dumitriu, Dan Grigore, Costache Mircea, Constanta Popescu, Viorel Pupeza, Lia Ardelean, Razvan Bobeanu, Ion Minzina si Ioan Tundrea. De la PD-L, doar doi deputati au depus cerere pentru a primi indemnizatia tranzitorie, acestia fiind Corneliu Momanu si Teodor Iustian.

De la PNL, Traian Dobre, Eduard-Raul Hellvig (singurul care a atasat, la declaratia pe propria raspundere, si o adeverinta fiscala de venit), Nicolae Popa, Ioan Turc, Tiberiu Barbuletiu si Ovidiu Silaghi au depus astfel de cereri la secretariatul general al Camerei. Si de la UDMR vor primi indemnizatii tranzitorii fostii deputati Istvan Bonis, Andrei Gheorghe Kiraly, Csaba Levente Szekely, Ferenc Asztalos, Sandor Konya-Hamar si Tiberiu Toro.

Fosta peremista Daniela Buruiana Aprodu, Romeo Octavian Hunganu, Constantin Coloros Mocanescu si Costel Ovidenie, deputati independenti, vor beneficia si ei, timp de trei luni, de bani de la Parlament.

"Dupa expirarea mandatului, deputatii si senatorii care nu au mai fost alesi si nici nu beneficiaza de pensie sau de alta sursa de venit beneficiaza in continuare, pe o perioada de cel mult 3 luni, de o indemnizatie tranzitorie din partea Camerei respective", se arata in articolul 41 din legea 96/2006 privind statutul deputatilor si senatorilor.

Aceasta indemnizatie se acorda celor care nu au mai intrat in Parlament si care sustin, printr-o declaratie pe propria raspundere, ca nu au nici o alta sursa de venit. Deputatii si senatorii au trei luni la dispozitie pentru a depune cererile pentru indemnizatiile tranzitorii.

Pe langa indemnizatia tranzitorie, deputatii si senatorii care nu au mai fost alesi mai au dreptul de decontare a 6 calatorii cu orice fel de mijloc de transport, la clasa I, sau decontarea combustibilului in cazul deplasarii cu autoturismul proprietate personala pentru efectuarea formalitatilor de lichidare, intr-o perioada de maximum 30 de zile, potrivit Statutului deputatilor si senatorilor.
CITESTE SI: CE NASTE DIN POLITICA... SOMER DE LUX SE NUMESTE
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
381

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
714

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
1091

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...