Soluţia găsită pentru elevii de la Şcoala "Sf. Maria"!

Părinţii elevilor de la Şcoala "Sf. Maria" (Şcoala nr.16), din municipiul Botoşani, s-au întâlnit, joi, din nou, cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar şi cei ai Primăriei, în încercarea de a găsi o rezolvare vizavi de decizia ISJ-ului ca din anul şcolar următor la această unitate de învăţământ să nu mai funcţioneze clasa a V-a şi nici să se mai organizeze clasă pregătitoare.

La întâlnirea ce a avut loc în biroul viceprimarului Cosmin Andrei au participat inspectorul general al ISJ, Mihaela Huncă, inspectorul general adjunct, Dragoş Cristea şi câţiva părinţi.

După mai bine de jumătate de oră de discuţii s-a convenit ca din anul şcolar viitor elevii care sunt acum în clasa a IV-a să înveţe în clasa a V-a la Şcoala nr. 13, la fel şi grupa pregătitoare, cu menţiunea că în clase vor rămâne aceiaşi elevi care sunt în formula actuală.

“Ieri, cu inspectorii trimişi de doamna Huncă nu am putut discuta, au înţeles altceva, că trebuie să vină cu presiuni de cu totul altă natură, important era pentru ei cine a transmis mesajul. Încercăm să găsim soluţii comune, cred că Inspectoratul are în mână situaţia materială şi trebuie să găsească soluţii împreună cu primăria, cu părinţii, trebuie luate în calcul toate situaţiile, şi copiii cu cerinţe educative speciale şi a celorlalţi copii", a spus Dan Pălimariu, unul dintre părinţi.

Inspectorul general al ISJ, Mihaela Huncă, a decis că decizia privind desfiinţarea celor două clase, la Şcoala 16, a fost luată din raţiuni financiare.

“Cele două clase, clasa pregătitoare şi clasa  V-a, vor funcţiona la Şcoala nr.13 şi copiii nu vor fi împărţiţi în altă clasă.  Aceasta este soluţia. Şcoala 16 va funcţiona fără cele două clase. Legislativ, conform normativelor şi neîncadrării în buget trebuie să luăm anumite măsuri şi au fost luate la mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Botoşani. Deocamdată, pentru anul vitor şcolar s-au luat măsuri pentru a se încadra în normele legislative", a precizat Mihaela Huncă, care a spus că la acest moment nu se poate vorbi de desfiinţarea Şcolii 16.

Ea a dat asigurări că şi la Şcoala 13 sunt cadre profesioniste care să lucreze cu elevii cu cerinţe educative speciale.

“În urma discuţiilor pe care le-am avut cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean şi cu părinţii copiilor am ajuns la o concluzie. Consider acest conflict rezolvat astfel încât colectivul de la Şcoala 16 va fi preluat în aceeaşi formă la Şcoala nr. 13, completarea cu numărul de elevi se va face într-o măsură foarte mică astfel încât să fie păstrate toate condiţiile care sunt întrunite acum la Şcoala nr. 16. Le-am transmis părinţilor toată deschiderea de a mă implica şi pe parcursul anului şcolar în rezolvarea problemelor care pot interveni", a menţionat şi viceprimarul Cosmin Andrei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O artistă din Botoșani câștigă „Palma d’Oro” pentru arte vizuale în Italia! (Foto)

astăzi, 09:54

Camelia Pădureț, pictoriță originară din Botoșani, care trăiește și lucrează de mulți ani în Cefalù, Sicilia, a fost distinsă cu Premiul „Palma d’Oro” pentru...

Botoșani: Codul Galben de ploi, prelungit de meteorologi până marți dimineață!

astăzi, 09:36

Atenționarea este valabilă din această dimineață, de la ora 10:00, până mâine dimineață, la aceeași oră. Aceasta se va manifesta prin ploi însemnate cantitativ și inten...

Haos după Dinamo – Botoșani. Florescu, aproape de a fi lovit cu o sticlă în cap!

astăzi, 08:40

Toți jucătorii lui Dinamo s-au năpustit asupra „centralului” Sorin Vădana, iar cel mai vocal a fost Gnahore. Dinamoviștii au cerut două penalty-uri în prelungiri, la un contact...