Soluţia dată de preşedintele Consiliului Judeţean pentru a nu mai plăti în plus la apă!

Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, consideră că este "incorect şi imoral" ce se întâmplă în multe scări de bloc din municipiul Botoşani, unde cetăţenii trebuie să plătească şi pierderile, dar spune că nu este vina operatorului de apă, ci "legislaţia este făcută de aşa natură".

Ţurcanu susţine că soluţia ca botoşănenii să nu mai fie încărcaţi la facturile la apă este branşarea individuală.

Preşedintele Consiliului Judeţean spune că o astfel de branşare costă 1.000-1.200 de lei pe o scară, Nova Apaserv ocupându-se de tot ce înseamnă documentaţie necesară şi autorizaţii în cazul în care se doresc astfel de branşamente. În Botoşani, sunt 14 scări de bloci cu branşare individuală.

“Am încercat să găsim soluţii, dar legislaţia nu a fost de partea noastră. Singura soluţie care poate clarifica aceste lucruri este branşarea individuală. Atâta timp cât vom depinde de un contor la limita de proprietate şi mai departe avem 25-30 de consumatori, unul mai isteţ, altul mai credincios, e clar că vor apărea diferenţe majore. Finanţele, Curtea de Conturi când vin calculează la limita de proprietate. Citeşte contorul la limita de proprietate şi atâta trebuie să facturez. E clar că societatea trebuie să vadă exact când citeşte care sunt consumurile reale şi diferenţa o realocă pe fiecare locuinţă. Mi se pare incorect, imoral, dar asta este legislaţia. La branşarea individuală ai contorul la uşă, la redevere. Atâta am consumat, atâta am plătit", a  menţionat Florin Ţurcanu.

În ultima perioadă, la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului tot mai mulţi botoşăneni au reclamat societatea Nova Apaserv, unii având de plătit facturi duble faţă de ce au consumat. 

 

Spune-ne opinia ta