Solicitare la prefect pentru mutarea romilor de la ghetouri! Cine vrea acest lucru!

Solicitare la prefect pentru mutarea romilor de la ghetouri! Cine vrea acest lucru!
Un candidat la Primăria Municipiului Botoşani a bătut, marţi, la uşa prefectului judeţului pentru a-l informa despre ceea ce se întâmplă la ghetourile din Parcul Tineretului, unde acum mai bine de o lună a izbucnit un focar de hepatită, cele mai multe îmbolnăviri fiind în rândul copiilor.

Florin Zberea care visează la fotoliul de primar i-a spus reprezentantului Guvernului în teritoriu că lucrările care se efectuează în prezent la ghetouri, la reţeaua de alimentare cu apă, sunt în zadar, problema mare fiind la starea imobilelor. În opinia lui Zberea, s-ar impune mutarea cât mai rapidă a chirişilor din acea zonă. 

Am venit la domnul prefect să îi transmit tot ce se întâmplă în Parcul Tineretului. Pot să mai investească vreo 10 miliarde acolo dar nu se rezolvă nimic, pentru că sunt măcinate cărămizile şi iese apă din pereţi. La ora actuală se lucrează la ghetouri, dar se lucrează degeaba, pentru că acolo sunt mari probleme, a spus Florin Zberea.

Acesta susţine că luni seara alţi doi copii au fost luaţi de Ambulanţă, existând suspiciunea că ar avea hepatită.

Prefectul Dan Nechifor susţine că decizia privind soarta celor de la ghetouri, privitor la asigurarea unui spaţiu locativ, aparţine Primăriei Municipiului Botoşani.

“Dumnealui a venit să îmi spună că se lucrează acolo dar a spus că nu mai are sens să se lucreze în continuare pentru a le asigura apa potabilă şi că ar fi bine să îi mutăm de acolo întrucât imobilul este afectat de infiltraţiile de apă. Eu am trimis o scrisoare către Primărie, care este proprietara clădirilor de acolo, să ia măsurile necesare", a spus prefectul Dan Nechifor.

Potrivit ultimelor informări, numărul persoanele diagnosticate cu virusul hepatic, care locuiesc la ghetourile din Parcul Tineretului, a ajuns la 17. Autorităţile susţin că s-au luat toate măsurile care se impun atât în unităţile de învăţământ de unde provin copiii bolnavi, dar şi în locuinţele acestora.

 

Spune-ne opinia ta