Șoferi puși în încurcătură în mai multe intersecții din municipiul Botoșani!

Șoferi puși în încurcătură în mai multe intersecții din municipiul Botoșani!
Mai multe intersecții din municipiul Botoșani îi pun în dificultate pe șoferi din cauza semnalizării rutiere existente.

Această problemă a fost adusă în atenție de instructorii auto la ultima ședință a comisiei de siguranță rutieră de la Instituția Prefectului, adresa fiind direcționată către Primăria Municipiului Botoșani.

Sesizările instructorilor auto au fost analizate în cadrul ședinței de sistematizare a circulației în muncipiu, ce a avut loc săptămâna trecută.

Potrivit lui Gheorghe Ursuleanu, membru în această comisie, instructorii auto s-au plâns de faptul că în mai multe intersecții din oraș există neconcordanțe între marcajele de pe asfalt și semafoare sau indicatoarele rutiere.

“Existau neconcordanțe între marcajele rutiere și semafoare. De exemplu, în intersecția Primăverii cu Octav Onicescu semafoarele sunt duble, pentru înainte și stânga, însă marcajele nui concordă și permit direcția înainte de pe banda de stânga, lucru incorect. S-a stabilit modificarea marcajelor, montarea de indicatoare de presemnalizare rutieră în toate intersecțiile de pe Bulevard și de pe Primăverii. Șoferii care nu cunosc orașul să fie anunțați din timp despre marcajele care urmează în intersecții și în felul acesta să aleagă corect banda de preselectare, lucru foarte bun mai ales pe timp de iarnă când zăpada nu permite vizionarea marcajelor și șoferilor le vine foarte greu să se orienteze. În unele intersecții, marcajul de preselecție nu corespunde cu marcajul desenat pe carosabil sau lipsește acest indicator de preselecție", a spus Gheorghe Ursuleanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
357

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
496

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
620

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...