Soferi condusi de aburii de alcool!

Soferi condusi de aburii de alcool!
In acest sfarsit de saptamana, in afara de actiunea de sambata seara a politistilor rutieri, au fost identificati in trafic de catre oamenii legii, alti patru conducatori auto, care se aflau la volan desi se aflau sub influienta bauturilor alcoolice.

Joi seara, pe raza satului Borzeşti, comuna Ungureni, judeţul Botoşani, a avut loc un accident de circulaţie, fără victime omeneşti. Poliţiştii au constatat că VASILE D. de 48 ani, din municipiul Timişoara, care era venit la rude în comuna Ungureni, judeţul Botoşani, a condus un autoturism Dacia 1310, pe un drum sătesc din localitatea Borzeşti, comuna Ungureni, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Astfel ca, barbatul de 48 ani a pierdut controlul volanului si a intrat cu maşina în şanţul de pe marginea drumului, avariind autoturismul, fără victime, conducătorul auto fiind singur în autoturism.

Fiind testat cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat două probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a reţinut permisul de conducere, eliberându-i-se dovadă înlocuitoare, fără drept de circulaţie.

"Faţă de VASILE D. se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 87 alin.1 din O.U.G. nr. 195/2002", a precizat insp.pr.Daniela Darea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Botosani.

 Politia din Vorniceni l-a identificat vineri seara, pe Costache S., de 58 ani, din municipiul Botoşani, care, aflându-se sub influenţa băuturilior alcoolice, în timp ce conducea un autoturism Dacia 1300, pe raza localităţii Vorniceni, a pierdut controlul volanului şi s-a izbit cu autoturismul într-un podeţ, fără victime, conducătorul auto fiind singur în autoturism.

Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Botosani, Costache S. a fost condus la Spitalul oraşului Săveni unde i s-a recoltat două probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a reţinut permisul de conducere eliberându-i-se dovadă înlocuitoare, fără drept de circulaţie.

Sambata in jur de ora 01:00, poliţiştii au oprit pentru un control pe str. Viilor din Botoşani un autoturism marca Dacia. Conducătorul autoturismului, IONEL-PAUL H., de 19 ani, comuna Corni, judeţul Botoşani, emana halenă alcoolică.

“În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la Spitalul Judeţean Botoşani, unde i s-au recoltat probe biologice de sînge în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de H. IONEL-PAUL s-au întocmit acte premergătoare conform art. 87 alin.1, din O.U.G. nr. 195/2002 republicată", a mentionat insp.pr. Daniela Darea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Botosani.

Dupa 24 de ore, tot printr-un control al politistilor botosaneni, pe str. A.S. Puskin a fost oprit un autoturism marca Opel Astra, al carui conducător Silviu R., de 25 ani, din mun.Botosani, emana halenă alcoolică. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la Spitalul Județean Botoșani,unde i s-au recoltat 2 probe biologice de sînge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de Silviu R., se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o imbibaţie alcoolică de peste 0.80 mg/l alcool pur în sânge.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
18

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
132

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
502

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...