Șoferi băuți, depistați de polițiști pe drumurile din județ!

Șoferi băuți, depistați de polițiști pe drumurile din județ!
La data de 11 octombrie, în jurul orei 23.30, Ioan P., de 47 ani, din comuna Leorda,a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DJ 291, pe raza localităţii Leorda.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipal Dorohoi, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de acesta se efectuează cercetari sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică în sânge peste limita legală. 

La data de 13 octombrie, în jurul orei 00.50, Nicolae A., de 25 ani, din comuna Tudora, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DJ 208 H, pe raza satului Sarafineşti, comuna Corni.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Botoşani, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. El s-a ales cu dosr penal.

De asemenea, în noaptea de 13 spre 14 octombrie, în jurul orei 02.30, a fost depistat în trafic, pe strada Nicolae Iorga din municipiul Botoşani, un autoturism înmatriculat în Anglia, condus de Alin Dragoș  A. de 32 ani, din municipiul Botoșani, posesor permis de conducere din anul 2013.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior conducătorul aurefuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză au fost întocmite acte procedurale față de conducătorul auto sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
9

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
70

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
112

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...