Șofer din Botoșani reținut după ce s-a ”luptat” în trafic cu un indicator rutier

Bărbatul de 45 de ani prezenta o concentrație alcoolică de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore.

Reținut de polițiștii rutieri orădeni, după ce a fost implicat într-un eveniment rutier fără victime, în timp ce conducea sub influența alcoolului.

Duminică seara, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 45 de ani, din localitatea Darabani, județul Botoșani. Acesta, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ciheiului din municipiul Oradea, în momentul în care a ajuns în sensul giratoriu de la intersecția cu strada Liszt Ferenc, ar fi acroșat o bordură a scuarului amplasat înaintea sensului giratoriu și indicatorul rutier cu semnificația „Ocolire prin dreapta”.

Evenimentul rutier a fost unul fără victime.

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul de 45 de ani, care conducea autoturismul, prezenta o concentrație alcoolică de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, iar în urma administrării probatoriului, polițiștii Serviciului Rutier Bihor l-au reținut pe bărbatul de 45 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Polițiștii rutieri bihoreni continuă cercetările în cauză sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Cel mai slab jucător din istoria lui FC Botoșani” a cucerit titlul, dar a ajuns în liga a doua!

astăzi, 12:22

Martin Fraisl a evoluat în sezonul 2018/2019 la FC Botoșani, unde a bifat 16 apariții. Aventura din România l-a ”traumatizat” pe portar, care a declarat că președintele ech...

Pădurari amenințați cu moartea de un botoșănean, cazul a ajuns în atenția procurorilor!

astăzi, 11:14

Bărbatul este cercetat sub aspectul comiterii a șase infracțiuni de ultraj. În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că, în perioada iulie-august a.c., în timp ce...

Percheziții imobiliare terminate cu cătușe. Botoșănean reținut după ce a furat doi viței!

astăzi, 10:48

În cursul zilei de marți, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr de 19 ani, din orașul Săveni. Tânărul este ce...