Societăţile EcoSal şi Parc Industrial au încins spiritele în Consiliul Judeţean

Proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli la societatea Parc Industrial, aflată în subordinea Consiliului Judeţean, a generat discuţii aprinse în cadrul şedinţei ordinare de joi.

Unii consilieri judeţeni s-au arătat surprinşi de faptul că s-a ajuns ca această societate să aibă buget de venituri şi cheltuieli, în condiţiile în care în urmă cu câteva luni s-a aprobat fuziunea cu o altă societate aflată în subordinea Consiliului Judeţean, EcoSal.

“Vă rog să îmi confirmaţi că nu e o glumă materialul pe care l-aţi pus pe ordinea de zi, pentru că vă reamintesc că în luna august 2014 am aprobat un proiect de hotărâre de fuziune a societăţii Parc Industrial cu EcoSal, am aprobat tot ce ţine de fuziune, şi în urma fuziunii societatea Parc Industrial se dizolvă. Noi acum venim la opt luni după ce am aprobat fuziunea să aprobăm bugetul unei societăţi care trebuia să se dizolve. Este inexplicabil", a spus Dorin Ciuştea.

La rândul său, consilierul judeţean Gheorghe Vâdoagă a sesizat anumite inadvertenţe în ceea ce priveşte funcţionarea pieţei agroalimentare de la Mall, administrată de societatea Parc Industrial.

“Comparând datele din proiect şi cu informarea pe care societatea Parc Industrial a depus-o la mapă am constatat nişte inadvertenţe. Curios este faptul că noi la venituri din chirii depăşim cu mult plata chiriei către Mall, în schimb atunci când ajungem la plata utilităţilor refacturate reprezintă cam 10% din ceea ce plătim noi către Mall. Dacă am avut un grad de ocupare care să ne permită să recuperăm integral chiria pe care să o dăm la Mall nu văd cum la utilităţile refacturate sumele sunt mult mai mici decât utilităţile pe care noi le plătim către Mall. Mie mi se pare că fundamentul acestui buget este cel puţin curios. Noi trebuie să facem o analiză serioasă a acestor societăţi aflate în subordinea Consiliului Judeţean. Sunt nişte lucruri pe care nu trebuie să le amânăm, că e vorba de bani publici, trebuie să ne asumăm responsabilitatea, s-a greşit categoric", a precizat Vâzdoagă.

Discuţiile ulterioare au relevat faptul că în luna august 2014, când s-a decis fuziunea prin absorbţie a EcoSal şi a societăţii Parc Industrial, EcoSal era titulara licenţei de operare pe activităţi de salubrizare, dar între timp licenţa a expirat şi nu a mai fost înnoită şi nici nu se va întâmpla acest lucru, pentru că ar presupune noi costuri şi nici nu există şanse să câştige licitaţia pentru a opera pe noua rampă de la Stăuceni. În acest condiţii, EcoSal îşi va înceta activitatea.

Consilierul judeţean Cătălin Flutur a vorbit despre necesitatea existenţei societăţii Parc Industrial, în condiţiile în care pe exerciţiul financiar 2014- 2020, Uniunea Europeană pune la dispoziţie fonduri importante pentru dezvoltarea parcurilor industriale.

În cele din urmă, bugetul de venituri şi cheltuieli al societăţii Parc Industrial a fost aprobat.

 

 

Spune-ne opinia ta