Societatile comerciale cu datorii mari la bugetul de stat, verificate la sange!

Societatile comerciale cu datorii mari la bugetul de stat, verificate la sange!

 Ioan Grigoriu  bzi.ro

Pentru recuperarea debitelor, inspectorii fiscali vor merge pana acolo incat vor pune sechestru pe averile administratorilor sau asociatilor societatilor comerciale.

Procedurile au fost publicate in Monitorul Oficial in urma cu cateva zile. Conform noilor proceduri, Fiscul va putea sa-i traga mai usor la raspundere pe administratorii sau asociatii societatilor comerciale care au datorii foarte mari catre bugetul statului.

"Unii nu vor sa inteleaga ca trebuie sa-si plateasca impozitele. Vom demara aceasta actiune de atragere a raspunderii cu firmele care au datorii mari si vom continua cu cele cu datorii ceva mai mici si asa mai departe. Vom vedea ce s-a facut cu banii din firma si de ce nu s-au platit impozitele. Dupa ce vom vedea ca a fost vorba de rea-credinta in legatura cu cheltuirea banilor firmei, vom merge pe atragerea raspunderii administratorilor si asociatilor", a spus, pentru Buna Ziua Iasi, Ioan Grigoriu, directorul Directiei Regionale a Finantelor Publice Judetene.

Atragerea raspunderii asociatilor sau administratorilor este prevazuta in articolul 26 din Codul de Procedura Fiscala. Agentia Nationala de Administrare Fiscala nu a facut decat sa simplifice zilele trecute procedura prin care se vor recupera creantele prin executare silita.

Vor fi executate silit inclusiv conturile bancare ale persoanelor fizice care au controlat societatile comerciale cu datorii.

De asemenea, se va cere de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara si de la birourile de taxe locale ale primariei care detin registrele cu rolurile fiscale sa transmita toate proprietatile imobiliare inregistrate pe numele celor care sunt vizati de aceasta procedura.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

Friday, 27 September 2024

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

Friday, 27 September 2024

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...