Societatea Conterm, salvata de la insolventa prin privatizare!

Societatea Conterm, salvata de la insolventa prin privatizare!

Liviu Modan, directorul societatii Conterm

Adunarea Generala a Actionarilor societatii Conterm a aprobat privatizarea societatii, conform prevederilor legale, pentru a salva astfel societatea care are grave probleme financiare, inregistrand datorii de 9 miliarde lei vechi la bugetul de stat si 2,3 miliarde datorii catre salariati.

Directorul societatii Conterm, Liviu Modan, a prezentat consilierilor locali patru propuneri privind activitatea societatii, respectiv majorarea capitalului social cu suma de 1.430.000 lei, fuziunea cu o societate din subordinea CL Botosani, declararea starii de insolventa si demararea procedurii de lichidare a societatii si privatizarea societatii, ultima varianta fiind cea propusa de primar si aleasa si de consilieii locali.

"Una din solutiile de acolo, care este cea mai aproape de salariat, este privatizarea societatii, le-am mai dat o sansa. Daca se hotara insolventa societatii, era solutia cea mai simpla. Sigur firmele care vor castiga lucrari vor apela la ei", a spus Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani.

Odata ce a fost aleasa varianta privatizarii, directorul societatii Conterm a spus ca in maximum doua saptamani va prezenta si calendarul pentru privatizare, fiind o intreaga procedura intr-o asemenea situatie.

"Societatea are datorii la bugetul de stat 9 miliarde lei vechi si la angajati 2,3 miliarde cu tot cu luna august. De trei luni de zile, cei 35 de angajati nu si-au mai primit salariile, cei mai multi angajati sunt in somaj tehnic, mai sunt si in concediu de odihna si concedii fara plata. In termen de 30 zile ne vom hotari cu cat personal vom continua", a declarat Liviu Modan, directorul societatii Conterm.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
41

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
224

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...