Social-democratii cu probleme in justitie, aspru sanctionati in partid

Social-democratii cu probleme in justitie vor fi sanctionati politic, de la pierderea unei functii de ministru sau presedinte al uneia dintre Camerele Parlamentului, pana la excluderea din partid.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a explicat cum se vor aplica sanctiunile.

"Cand esti inculpat, nu mai poti ocupa functia de ministru sau de presedinte al celor doua Camere. Daca esti trimis in judecata, esti suspendat din functiile politice, iar daca apare o condamnare in prima instanta, esti exclus din partid. Cine e arestat preventiv, isi pierde functiile politice", a precizat premierul, marti seara, conform ziare.com.

Acesta a subliniat ca regulile se aplica "de la presedinte pana la cei care s-au inscris azi in partid", insa a dat asigurari ca "nu va exista niciodata un PSD fara lider".

"Prin rezolutia politica, aceste chestiuni care tin de responsabilitatea politica se vor aplica imediat dupa Consiliul National", a mai afirmat Victor Ponta.

Surse din cadrul PSD declarasera, saptamana trecuta, pentru Stiripesurse.ro, ca la Consiliul National al PSD din 20 si 21 martie s-ar putea lua in calcul si o modificare a Statutului partidului, in sensul ca orice membru ar putea fi suspendat din toate functiile politice de conducere din PSD, in momentul arestului preventiv.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de persoane din Botoșani au raportat la ANAF venituri din meditații!

Tuesday, 1 October 2024

Valoarea netă cumulatăa acestora se ridică la peste 169 de milioane de lei, potrivit edupedu.ro. Conform datelor transmise de ANAF, cele mari venituri nete din meditații, declarate de profesori, a...

Botoșăneni pasionați de șah, câștigători în competiția „Cupa Botoșani” la șah rapid!

Tuesday, 1 October 2024

În cadrul Open A, turneu omologat de Federația Română de Șah și FIDE (Federația Internațională de Șah), au concurat 71 de jucători, legitimați la 23 de cluburi din 9 județe. Com...

Miniconcert de muzică tradițională rromă, susținut de deținuți ai Penitenciarului Botoșani!

Tuesday, 1 October 2024

Acest proiect îndrăzneț a urmărit facilitarea procesului la reintegrare și la valorizare a talentelor celor care, cu dedicare față de tradiții și muzică specifică etniei lor, au c&acir...