Social-democratii botosaneni merg pe mana lui Dragnea: "Descentralizarea va aduce decizia mult mai aproape de cetatean", crede Dolineaschi!

Social-democratii botosaneni merg pe mana lui Dragnea: "Descentralizarea va aduce decizia mult mai aproape de cetatean", crede Dolineaschi!
PSD Botosani sustine in totalitate descentralizarea administrativa propusa de Ministerul Dezvoltarii prin vicepremierul Liviu Dragnea, a anuntat, vineri, deputatul si presedintele organizatiei judetene a PSD Botosani, Andrei Dolineaschi, in cadrul unei conferinte de presa.

Dolineaschi a tinut sa precizeze ca acest proiect al descentralizarii este unul asumat de USL in momentul in care au fost alesi de cetatenii tarii.

"Este un proiect politic asumat de catre USL, cand am venit in fata cetatenilor. Este o reforma administrativa necesara Romaniei, care va aduce decizia mai aproape de oameni si de autoritatile care ii reprezinta. Nu se face doar pentru USL, ci pentru toti alesii locali de la toate partidele politice, sa aiba o capacitate mai mare de rezolvare a problemelor cetatenilor pe care ii reprezinta. Este un proiect necesar tuturor romanilor", a spus presedintele PSD.

El a mentionat ca in ultimii 40 de ani in Romania nu s-a mai facut reforma administrativa, proiectul din prezent fiind demers extrem de important.

Deputatul PSD spune ca odata cu implementarea acestui proiect se va reduce birocratia.

"Descentralizarea va aduce decizia mult mai aproape de cetatean, de Consilul Judetean, de primarie, si termenele sa fie mult mai mici. In prezent, suntem intr-un sistem supercentralizat in care toate deciziile se iau la Bucuresti", a completat Andrei Dolineaschi.

 El a spus ca proiectul de dezcentralizare va intra ca lege.

"Este dorinta Guvernului Romaniei, a USL, de a aduce decizia mult mai aproape de cetatean. Orice ales local va avea competente sporite pentru a decide si a face lucruri in judetul sau localitatea pe care o conduce", a precizat social-democratul botosanean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
307

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
442

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
573

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...