Social-democraţii, acuzaţi de calomnie şi încălcarea legii

Social-democraţii, acuzaţi de calomnie şi încălcarea legii

 Pliantul la care face referire PNL  

   Complet lipsit de patriotism local și încercând să manipuleze opinia publică, PSD îi pune pe botoșăneni să aleagă între omul lor, Mihai Țurcanu, și argeșeanul Mircea Diaconu!

  Municipiul Botoșani este împânzit de materiale calomnioase, care prezintă datele unui sondaj dubios, pe care îl suspicionăm de inexactitate, și despre care bănuim că a fost comandat de PSD.

Spunem că bănuim pentru simplul motiv că cel care le-a comandat a încălcat LEGEA Nr. 33 din 16 ianuarie 2007 Republicată privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European.

La ART. 37, această lege cere ca:

(1) În perioada electorală, în cazul prezentării de sondaje de opinie cu conţinut electoral, acestea trebuie însoţite de următoarele informaţii:

a) denumirea instituţiei care a realizat sondajul;

b) data sau intervalul de timp în care a fost efectuat sondajul şi metodologia utilizată;

c) dimensiunea eşantionului şi marja maximă de eroare;

 d) cine a solicitat şi cine a plătit efectuarea sondajului.

Mai grav, însă, Partidul Social Democrat calomniază fără ca măcar să-și asume materialele electorale pe care le realizează! Legea cere ca, pe perioada campaniei electorale, partidele politice să ceară tipografiilor să tipărească pe imprimatele pe care le realizează tirajul și cine le-a comandat.

Că sunt comandate și distribuite de PSD reiese declarațiile oamenilor care împart la corturile din oraș aceste pliante.

O dată în plus, PSD demonstrează, iar cetățenii trebuie să știe că PSD recurge la toate practicile imorale și chiar ilegale pentru a muta atenția alegătorilor de la singurul candidat al județului Botoșani: Mihai Țurcanu! Ne întrebăm, în atare condiții, oare sondajul la care faceți referire, n-o fi chiar invers? Doar astfel se justifică teama PSD de a fi marele perdant al propriilor lor campanii mincinoase.

DEPARTAMENTUL de cOMUNICARE al PNL Botosani

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 100 de misiuni de salvare și supraveghere desfășurate de pompierii botoșăneni în perioada minivacanței de sărbători!

astăzi, 16:44
1

Aceștia au avut 144 de misiuni, care au vizat:- acordarea primului ajutor și transportul la spital al unui număr de 101 persoane care aveau probleme medicale;- stingerea a 12 incendii gener...

Beneficiarii de alocații de stat și indemnizații își vor primi banii începând de mâine

astăzi, 16:06
44

Suma totală platită este de 37.874.011,74 lei.Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- alocația de stat pentru copii;- indemnizația lunară pentru creșterea copilului;- s...

Festivalul Filmului European vine la Botoșani, deschiderea are loc în prezența vicepreședintelui Institutului Cultural Român!

astăzi, 15:56
25

Festivalul Filmului European vine la Botoșani în weekend-ul 10 – 12 mai. Deschiderea ediției locale va avea loc la Cinema „Unirea” din municipiul Botoșani, în cursul z...