Soarta Spitalului de Pneumoftiziologie Botosani, inca incerta!

Soarta Spitalului de Pneumoftiziologie Botosani, inca incerta!
Primarul Catalin Flutur sustine ca, prin comasarea cu Spitalul Judetean Mavromati,  Spitalului de Pneumoftiziologie  va primi o finantare superioara celei pe care o primeste ca spital de categoria a 5-a.

Cat priveste demersul salariatilor de la Spitalul de Pneumoftiziologe, care au trimis un memoriu la Consiliul Judetean prin care si-au manifestat impotrivirea vizavi de aceasta comasare, edilul sef al municipiului spune ca este nejustificat.

In memoriul transmis Consiliului Judetean, semnatarii au mentionat ca odata cu comasarea se va pierde acel proiect european privind informatizarea unitatii.

"Si daca ar pierde proiectul cu informatizarea, cu ce ar fi afectati salariatii spitalului? Nu este justificat sub nicio forma acest demers al lor. Ei au avut un management bun de cand a preluat Primaria spitalul si este unul dintre spitalele unde noi nu am avut probleme, nu este cu pierderi, si-au gestionat foarte bine bugetul de venituri si cheltuieli. Singura gandire este ca le oferim posibilitatea sa mearga pe o finantare de grad 3, iar daca raman spital independent in subordinea Consiliului Local nu pot sa obtina mai mult decat o finanatare de grad 5. Li se ofera o posibilitate de a nu fi subfinantati. Ne-am gandit ce este mai bine pentru ei", a spus primarul Catalin Flutur.

Primarul a precizat ca acel proiect privind informatizarea este in curs de derulare.

Deocamdata nu se stie care va fi soarta Spitalului de Pneumoftiziologie. Desi consilierii locali si-au dat acordul ca unitatea sa fie transferata la Consiliul Judetean, daca alesii judeteni nu vor adopta o hotarare in acest sens, spitalul ramane in subordinea Consiliului Local.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
322

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
458

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
587

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...