Soarta spitalelor din judetul Botosani, la mana Ministerului Sanatatii!

Soarta spitalelor din judetul Botosani, la mana Ministerului Sanatatii!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani, spune ca o noua discutie pe marginea proiectului privind reorganizarea prin comasare a spitalelor din judetul Botosani va avea loc abia dupa ce Ministerul Sanatatii se va pronunta in legatura cu clasificarea spitalelor si cu indicii de referinta care vor stabili, apoi, si diferentele de refinantare intre categoriile de clasificare.

"Este iminenta aparitia deciziei Ministerului Sanatatii in ceea ce priveste incadrarea spitalelor din judetul Botosani pe categorii de clasificare. Speram ca la Spitalul Judetean sa se acorde provizoriu categoria a III-a de clasificare, aceasta este si cererea care a plecat de aici, de la Botosani. Astept sa vad care este decizia Ministerului Sanatatii cu privire la incadrarea in categorii de clasificare nu numai pentru spitalul Judetean, ci si pentru celellate spitale pe care le avem in raspundere", a declarat joi Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

Mihai Tabuleac spune, de asemenea, ca este asteptata cu interes si stabilirea si apoi publicarea valorii indicelui de referinta si sa devina obligatorie masura care deocamdata se afla in dezbatere publica, si care se refera la diferentele de refinantare intre o categorie si alta.

"In momentul in care vor exista toate elementele atunci voi avea un motiv suplimentar fata de ce am avut la ultima dezbatere, sa repun in discutie proiectul privind reorganizarea prin comasare a spitalelor din judetul Botosani", a conchis Mihai Tabuleac.


Niciun spital de categoria a II-a in judetul Botosani!

Doar doua dintre spitalele din judetul Botosani, respectiv Spitalul de Recuperare "Sfantul Gheorghe" Botosani si Spitalul Municipal Dorohoi, au fost clasificate pana acum de catre Ministerul Sanatatii. Daca Spitalul de Recuperare a fost clasificat in categoria a V-a, Spitalul din Dorohoi a primit clasificarea de gradul IV, clasificari care au fost date si de catre Directia de Sanatate Publica.

Pana la sfarsitul acestei luni, oficialii de la Bucuresti vor trebui sa ia o decizie si in ceea ce priveste restul unitatilor spitalicesti din judet.

Reamintim ca Spitalul de Obstetrica si Ginecologie, Spitalul de Psihiatrie, Spitalul de Copii, Spitalul TBC si Sanatoriul Podriga au fost clasificate de Directia de Sanatate Publica in categoria a V-a.

Pentru Spitalul Judetean Mavromati s-a cerut clasificarea provizorie in categoria a III-a cu plan de conformare pana la finele acestui an.

Finantarea se va face in functie de categoria spitalului. Cea mai buna finantare o vor avea spitalele de categoria I, iar cea mai mica spitalele de categoria a V-a, unde se incadreaza si majoritatea unitatilor sanitare din Botosani. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
81

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
150

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
787

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...