SMURD va avea un elicopter medical pentru toată zona Moldovei

SMURD va avea un elicopter medical pentru toată zona Moldovei
Subsecretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Raed Arafat, a anunţat că judeţul Suceava va beneficia de serviciile unui elicopter medical SMURD. Raed Arafat a fost prezent ieri în judeţul Suceava, anunţând că elicopterul va ajunge în scurt timp la Iaşi şi va deservi toate judeţele Moldovei.

El a subliniat că elicopterul va fi folosit pentru transportul cazurilor grave, arătând că până în momentul de faţă pentru acestea era folosit un elicopter al Poliţiei, pus la dispoziţie de Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Dacă până acum Iaşiul a lucrat cu un elicopter de poliţie, pus la dispoziţie de Ministerul Administraţiei şi Internelor, acum o să avem un elicopter medical SMURD care va fi operat de Ministerul de Interne, împreună cu Ministerul Sănătăţii şi cu colegii de la spitalul din Iaşi. Astfel, nu o să mai avem perioade de întrerupere, pentru că până acum convieţuiau misiunile de poliţie cu cele medicale, a explicat Raed Arafat.

El a mai arătat că astfel de elicoptere SMURD mai sunt la Bucureşti, Târgu-Mureş şi Arad. Raed Arafat a arătat că SMURD are în dotare în momentul de faţă şi un avion, care va deveni operaţional cel mai târziu la sfârşitul lunii octombrie a.c..

Arafat a solicitat autorităţilor judeţene şi Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă stabilească o procedură prin care Aeroportul Ştefan cel Mare din Salcea să aibă un program permanent astfel încât acest avion să poată veni în orice moment pentru a prelua cazurile grave din judeţele Suceava şi Botoşani.

Sursa: Monitorul de Suceava

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
144

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
531

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
216

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...