Slt. (pm) Constantin Patache, înmormântat cu onoruri militare! Galerie FOTO, VIDEO

Slt. (pm) Constantin Patache, înmormântat cu onoruri militare! Galerie FOTO, VIDEO
Slt. (pm) Constantin Patache, din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, care a decedat la sfârșitul săptămânii trecute, în timpul unei misiuni de intervenție, a fost condus, joi, pe ultimul drum, de sute de colegi, prieteni, rude, dar și simpli cetățeni.

Printre cei prezenți la funeralii s-au numărat și Cătălin Chiper, secretar de stat în cadrul Ministerului Administrației și Internelor, precum și generalul Ioan Baș, şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, col. Radu Anton, șeful ISU Botoșani, Costică Macaleți, prefectul județului Botoșani.

De asemenea, au venit la înmormântare și colegi de la ISU Suceava, dar și de la celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne din Botoșani.









Constantin Patache, nea Costică, așa cum îi spuneau toți colegii și apropiații, își va dormi somnul de veci în cimitirul din Cherchejeni, localitatea sa natală. Joi dimineață, sicriul cu trupul neînsuflețit al pompierului a poposit pentru câteva ore la casa pe care o avea în localitate, unde l-au așteptat părinții încovoiați de durere care și-au luat rămas bun de la cel care ar fi trebuit să le fie sprijin la bătrânețe.

La capătâiul lui Constantin Patache au stat în permanență soția și cele două fiice, împreună cu ginerele.








Alături de aceștia au fost și colegii din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, alături de care a salvat sute de vieți și a participat la misiuni de-a lungul celor 18 ani cât a lucrat în cadrul ISU Botoșani.

Cu toții aveau ochii în lacrimi și nu le venea să creadă că nea Costică nu mai este printre ei.

“A fost un coleg deosebit. Un soț și un tată devotat, care mereu vorbea de cele două fiice și de nepoțelul care a venit pe lume și de care era tare mândru. Un coleg care și-a făcut meseria cu profesionalism și chiar dacă uneori i-a fost pusă în primejdie propria viață, nu a dat înapoi și și-a salvat semenii. A lăsat un gol imens și ne vom aminti mereu de nea Costică", a spus un coleg din cadrul ISU Botoșani.

După slujba de înmormântare ce a avut loc la Biserica din Cerchejeni, col. Radu Anton, șeful ISU Botoșani, Cătălin Chiper, secretar de stat în cadrul Ministerului Administrației și Internelor, precum și generalul Ioan Baș, şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, i-au adus un ultim omagiu slt. Constantin Patache și au rostit câteva cuvinte în memoria acestuia.








Cătălin Chiper i-a înmânat soției pompierului drapelul României, iar sicriul a fost purtat până la groapă de colegi.

Slt. (pm) Constantin Patache a fost înmormântat cu onoruri militare, fiind trase trei focuri de salvă de către jandarmi.








Dumnezeu să îl ierte și să îl odiheanscă în pace!

Discurs col. Radu Anton (VIDEO)

Discurs gen. Ioan Baș (VIDEO)

Discurs Cătălin Chiper (VIDEO)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
489

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
156

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
429

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...