Situație îngrijorătoare în unele unități de învățământ din județul Botoșani!

Catedre ocolite de cadrele didactice, cum ar fi cea de matematică, pe de o parte din cauza salariilor mici din sistem, și pe de altă parte din cauză că sunt în localități unde autoritățile locale nu decontează naveta! Situatţia se repetă în fiecare an.

Potrivit președintelui Ligii Sindicatelor din Învățământ, Liviu Axinte, și în acest an sunt multe posturi pe disciplina matematică, care nu vor fi ocupate în totalitate.

"În multe școli nu avem personalul corespunzător, e vorba de neatractivitatea locurilor de muncă în învățământ pentru absolvenții profilelor matematică. Și nedecontarea navetei este un factor care îi face pe unii colegi să ocolească anumite localități, situate mai departe de oraș, unde sunt probleme. Pe lista posturilor vacante sunt multe catedre de matematică. Cred că la această disciplină e situația cea mai îngrijorătoare din ce am văzut și se vede până la urmă și o lipsă a unei politici de atragere a absolvenților de calitate, după părerea mea", a spus Liviu Axinte.

Acesta a spus că de multe ori au fost purtate discuții cu directorii de școli care au fost sfătuiți să aibă la rândul lor discuții cu primarii, pentru plata navetei, pentru a nu mai fugi profesorii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Furtună puternică și ploi în Botoșani: Stâlpi de telefonie și copaci la pământ, fire electrice rupte de vânt! (Foto, Video)

Sunday, 29 September 2024

În localitatea Pomârla, drumul spre Vama Racovăț era blocat parțial de un stâlp de telefonie. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu accesorii specifice, da...

Prefectul Dan Nechifor și șeful ISU Botoșani, verificări la serviciile de permanență din județ! (Foto)

Sunday, 29 September 2024

Prefectul județului, Dan Nechifor, a verificat, în această seară, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administr...

Polițiștii din Botoșani au năvălit în Centrul Vechi, ce constatări au făcut! (foto)

Sunday, 29 September 2024

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18.00-02.00, a fost desfășurată o razie, cu efective mărite, pe raza orașului municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secțiil...