Situatie incredibila la Iasi: Mai multi judecatori s-au abtinut sa judece trei interlopi

Situatie incredibila la Iasi: Mai multi judecatori s-au abtinut sa judece trei interlopi
Interlopii ieseni Gelu Corduneanu, Tiberiu Cristodorescu si Gheorghe Clapon ar fi trebuit sa fie judecati miercuri la Curtea de Apel Iasi, care urma sa decida asupra recursului facut de ei la decizia de arestare preventiva. Recursul a fost amanat pentru vineri, 19 iulie, din motive surprinzatoare.  

Cei trei interlopi sunt acuzati de DNA Iasi ca ar fi primit 40.000 de la fiica vitrega a unui comisar de politie, promitandu-i in schimb ca ii vor determina pe doi dintre cei mai cunoscuti judecatori din Iasi, Dan Anton si Elena Scrimintchi, sa o scape de cei sapte ani de puscarie primiti in prima instanta. Interlopii au fost arestati preventiv saptamana trecuta, iar cei doi judecatori figureaza ca martori in dosar, ei aparand in interceptari, scrie Adevarul.    

Miercuri, la Curtea de Apel Iasi nu erau prezenti decat 5 judecatori, iar patru dintre ei au refuzat sa judece cazul.    

Astfel, Dan Anton a facut cerere de abtinere fiind martor in dosar. Judecatorul Gabriel Tarlion a aratat ca cei trei interlopi fusesera arestati de sotia sa, de asemenea judecator, iar Geta Sandu a spus ca vrea sa se abtina pentru ca, unul dintre interlopi, Gheorghe Clapon, i-a ridicat in urma cu trei ani de zile un gard. Primele doua cereri au fost admise, cea cu gardul respinsa.    

Ulterior, al patrulea magistrat, Elena Ciobanu, a refuzat sa ii judece pe acuzatii adusi cu mascati la Curtea de Apel, motivand ca sotul ei, avocat, l-a aparat pe acelasi Clapon intr-un alt dosar.    

In aceste conditii, recursul a fost amanat.    

Cei trei interlopi sunt binecunoscuti in lumea ieseana. Gelu Corduneanu mai este judecat, alaturi de fratii sai pentru constituire a unui grup infractional, santaj sau trafic de persoane.    

Tiberiu Cristodorescu a fost trimis in judecata in 2007 de DNA in dosarul "Tascochim" in care a fost acuzat de afaceri ilegale cu produse petroliere al carui prejudiciu s-a ridicat la 4,5 milioane de euro.  

Gheorghe Clapon a fost trimis in judecata de DNA Iasi in decembrie 2011 fiind acuzat de inselaciune prin vanzarea fictiva a unor utilaje industriale si spalare de bani, prejudiciul depasind un milion de euro. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
2

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
17

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
56

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...