Situație delicată! Urban Serv la un pas de a rămâne fără licență!

Situație delicată! Urban Serv la un pas de a rămâne fără licență!
Societatea de salubritate Urban Serv se confruntă cu o situație nemaîntâlinită până acum în activitatea operatorului. Există riscul ca din luna iunie Urban Serv să opereze fără licență, ceea ce ar însemna că este pasibilă de amendă.

Actuala licență a operatorului pentru prestarea activității de colectare și transport deșeuri expiră la data de 2 iunie și deși au fost făcute din timp demersurile pentru obținerea unei noi licențe, societatea întâmpină probleme.  

Anul trecut, Consiliul Local a prelungit pentru încă 10 ani contractul de salubrizare, dar ANRSC, instituția care ar trebuie să dea o nouă licență, spune că termenul trebuia să fie mult mai mic. În cazul în care licența nu va fi obținută, directorul Urbna Serv susține că societatea va continua să defășoare activitate, pentru că nu poate fi lăsat orașul plin de deșeuri, chiar dacă asta înseamnă primirea unei sancțiuni.

“ANRSC amână acordarea unei noi licențe din motive, spunem noi, neîntemeiate și suntem într-o corespondență permanentă pentru ei. Dacă pe 2 iunie nu va fi licența va fi o problemă. Studiem să vedem care amendă e mai mare dacă prestăm sau dacă nu prestăm? Vom face toate demersurile necesare ca activitatea de colectare a deșeurilor să meargă în continuare, chiar cu riscul de a primi o amendă. Ei spun că durata contractului de salubrizare încheiat cu Primăria ar fi trebuit să fie de 4 ani și nu de 10 ani. Nu există în legislație o specificație clară, chiar ei în nota pe care au înaintat-o Consiliului Concurenței spun o posibilă încălcare și există această neînțelegere. Au condiționat luarea în discuție a licenței de răspunsul de la Consiliul Concurenței", a declarat Simion Drelciuc, directorul Urban Serv.

Licența pentru desfășurarea activității are o valabilitate de cinci ani. Directorul Urban Serv spune că pe lângă obținerea licenței, societatea ar putea întâmpina probleme și dacă nu se deschide cât mai repede depozitul de la Stăuceni. La actualul depozit temporat unde sunt transportate deșeurile mai este spațiu disponibil de stocare doar până în luna septembrie. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
33

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
36

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
256

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...