Sistemul sanitar din Botosani, sustinut cu banii redistribuiti de la alte judete!

Sistemul sanitar din Botosani, sustinut cu banii redistribuiti de la alte judete!
Conform ultimelor reglementari legislative, 60% din contributiile colectate la nivelul unui judet revin Casei de Asigurari de Sanatate din judetul repsectiv, iar diferenta merge la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Potrivit reprezentantilor Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Botosani, in luna mai, institutia a primit din redistribuire o suma dubla fata de ceea ce s-a colectat de la contribuabilii botosaneni.

Astfel, daca suma incasata la fondul de sanatate, in luna mai, la nivelul judetului, a fost de 10,03 milioane de lei, 6,02 milioane de lei, reprezentand cota de 60%, a ramas la Casa de Asigurari de Sanatate. Fondul de redistribuire pentru judetul Botosani a fost in schimb dublu, ridicandu-se la 12,57 milioane de lei.

"Din ceea ce se colecteaza la nivelul judetelor, 60% ramane la nivelul Casei Judetene, iar diferenta de bani se face prin redistribuire de la celelalte institutii de asigurari de sanatate de la nivel national catre Casele Judetene, acolo unde este necesar. La redistribuire, noi primim dublu fata de cat se colecteaza la nivelul judetului", a declarat Rodica Hutuleac, presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
3

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
287

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
55

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...