Sistem de supraveghere care monitorizează conversaţiile

Sistem de supraveghere care monitorizează conversaţiile

   telegraph.co.uk

În Marea Britanie este folosit un sistem de supraveghere ascuns, care înregistrează convorbirile publicului. Tehnologia, denumită Sigard, monitorizează mişcările şi vorbirea pentru a detecta semne ale unui comportament ameninţător. Creatorii acesteia susţin că sistemul poate anticipa comportamentul anti-social şi violenţa prin analizarea informaţiei preluată de senzori.

Ei spun că alertele sunt ulterior trimise către poliţie, paznici din cluburile de noapte sau din magazine, care le permit să oprească problemele din faşă, înainte ca lucrurile să se precipite către violenţă.

Dispozitivele sunt create astfel încât să distingă între apelurile supărătoare, comportamentul ameninţător şi ţipetele generale. Sistemul produs de Sound Intelligence este folosit în închisorile germane, centrele oraşelor şi în Gara Centrală din Amsterdam,

Consiliul local Coventry a finanţat un proiect pilot timp de şase luni prin care s-au instalat şapte dispozitive în zona cluburilor de noapte de pe High Street.

Dylan Sharpe, de la Big Brother Watch, a afirmat: "Nu există nicio justificare pentru a oferi consiliilor locale sau poliţiei capacitatea de a asculta conversaţii private".

"Este un potenţial enorm pentru abuzuri sau pentru un cuvânt înţeles greşit, cauzând un rău inutil cu acest gen de supraveghere intruzivă şi arogantă", scrie telegraph.co.uk.

 

Uniunea Europeana finanteaza inca din 2009 proiectul de supraveghere (INDECT), cercetarea desfasurandu-se pentru a crea un sistem inteligent de observare a mediului urban care ar colectiona informatii din mai multe surse (private), inclusiv calculatoarele personale, in scopul detectarii "comportamentului anormal" in tarile de pe intreg continentul.

Intr-un sens mai larg Uniunea Europeana pune bazele crearii unei politii pan-europene unde informatiile sunt impartite si stocate intr-un sistem centralizat.Este insa si un pas important pentru ridicarea unui serviciu secret la nivel european care ar avea ca scop principal urmarirea cetatenilor din statele membre.

Sistemul de supraveghere "promite" sa colecteze informatii printr-o monitorizare continua a site-urilor web,forumurilor de discutii, serverelor de fisiere ,retelelor p2p si calculatoarelor  personale. Se va folosi, de asemenea, si de camerele CCTV si de alte metode de supraveghere pentru a dezvolta modele de "comportament suspect" prin analiza vocii utilizatorilor de telefonie, precum si modul cetatenilor de a se deplasa.

Obiectivul principal al programului va fi detectarea automata a comportamentului anormal, a amenintarilor sau a violentei.

Analistul Stephen Booth a descris acest proiect ca fiind "Orwellian" si "o masiva invazie a intimitatii", notand ca taxele cetatenilor statelor U.E vor merge catre diferite programe care nu fac altceva decat sa ii trateze ca fiind suspecti pana cand isi pot proba nevinovatia.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
228

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
290

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
673

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...